Miljöpartiet kan tänka sig att regera tillsammans med Alliansen

VALÅR. Under onsdagen öppnade Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin för en blocköverskridande regering efter valet för att stänga ute Sverigedemokraterna.

I samband med årets första partiledardebatt öppnade Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin för ett blocköverskridande samarbete med sina påstådda politiska motståndare i Alliansen. Hon gick såpass långt att hon kunde tänka sig att regera med dem om det krävdes för att stänga ute Sverigedemokraterna.

— Vi jobbar ju med dem i många frågor i nya klimatlagen och nya energiöverenskommelsen. När det handlar om regeringsmakten är det viktigt att vi håller oss fria från Sverigedemokraterna, som är ett parti som skiljer ut sig på så sätt att det är ett parti med rötterna i nazismen, säger Lövin till Expressen.

Hon menar att Miljöpartiet kan tänka sig att sitta i en regering tillsammans med till exempel Moderaterna om så krävs för att få igenom sin politik. När hon tillfrågas om hur Miljöpartiet ska återhämta sig i opinionen, då de senaste tiden legat under riksdagsspärren i många mätningar, säger hon komiskt nog att det ska göras genom att distansera sig från sina möjliga samarbetspartners.

– Vi hoppas kunna tydliggöra skillnaden mellan vår politik och den politik som Allianspartierna och Sverigedemokraterna står för. Och en sak har de gemensamt när det gäller miljö- och klimatpolitiken och det är att de tar bort enormt mycket resurser ifrån det arbete vi satt i gång nu, säger Lövin.

Den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven antyder även han att ett samarbete med Alliansen efter valet kan komma att ske, men vill inte gå in på i vilken omfattning. Han är dock tydlig med att han vill fortsätta som statsminister.

Källa:
MP öppnar för att sitta i regering med Moderaterna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SigfridVera-Db-Christian HamiltonFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Åttaklövern omgrupperar sig hur som helst. Förräderi. Falska idioter. Ingen heder. Inget allvar. Bara urlöjlig teater. ”Hoppas kunna tydliggöra skillnader…” Det är det enda de anstränger sig om. Bygga varumärken för att ge sken av skillnader. Branding. När allt är precis samma sak. Pepsi Max eller Coke Zero?

Den som röstar på något av riksdagspartierna stöder åttaklövern och folkmordet på oss svenskar.

Christian Hamilton
Medlem

Som om det skulle göra någon skillnad om SD fick lite att säga till om. SD skiter i både sina väljare och svenska folket, det enda som gäller för dessa sionister och medhjälpare i mordet på den vita rasen är att få sitta med vid köttgrytorna. De är tillåtna i Riksdagen av en enda anledning och det är att vara missnöjesventil som kan invagga folk att tro det finns en opposition. SD i Riksdagen är inget annat än spel för galleriet, som Fredrika skriver. Det hela är iscensatt av samma mörka krafter som står bakom globaliseringen, sionisternas våta dröm om… Läs mer »

b¤d
Medlem

Vidriga kappvändare.
De gör detta enbart för att klamra sig fast vid makten och inflytandet. Skall bli intressant att se hur de samarbetar med moderatsmutsen. Förhoppningsvis knyter det sig i många ärke-moderater och kommer vilja se Mp-mongoloiderna tillbakastoppade i garderobjäveln.

Bah. 10 ruttna lingon.

Vera
Medlem

Miljöpartisanerna smutsar ner alla rena vatten även grumliga med sina avloppsrör

Sigfrid
Medlem

Det spelar ingen roll vilka av nuvarande partier i riksdagen som styr då ingen av dem tar parti för svensken.De är folkförrädare allihop de enda som kan rädda oss är NMR.