Miljoner tänker storma Area 51: ”De kan inte stoppa oss alla!”

USA. Facebookgruppen ”Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us” började som ett skämt. Men med 1,4 miljoner deltagare som säger att de kommer vara på plats i september och storma militärbasen har det amerikanska flygvapnet börjat oroa sig.

Area 51 är en hårt bevakad och hemlighetsfull militärbas i det amerikanska flygvapnets regi. Foto: Tim1337 (CC BY-SA 3.0).

Den amerikanska flygbasen Area 51 ligger mitt i Nevadas öken och har länge omgärdas av mystik och spekulationer. Regeringen förnekades dess existens fram till 2013, då CIA berättade att området används för att testa spionplan.

Många är dock fortfarande övertygade om att basen används för att förvara tillfångatagna utomjordingar och för att testa och utveckla utomjordisk teknik. Platsen har också blivit en viktig del i science fiction-filmer och böcker om utomjordingar och konspirationer kopplade till den amerikanska militären och den federala regeringen.

Nu har en Facebookgrupp med namnet Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us lyckats få 1,4 miljoner människor att säga att de tänker samlas utanför basen den 20 september och sedan gemensamt storma den.

Initiativet började som ett skämt. I gruppens beskrivning står bland annat att ”ifall vi gör en naruto-sprint kan vi röra oss snabbare än deras kulor. Låt oss beskåda dessa utomjordingar!”.

En så kallad naruto-sprint är en meme som bygger på karaktären Naruto Uzumakis speciella springstil i mangaserien ”Naruto”.

Med ”naruto-sprinten” tänker man storma Area 51,

Gruppen har också gett upphov till en storm av memer om vad som kommer att hända efter att alla utomjordingar i Area 51 har befriats.

Men uppenbarligen tar inte alla människor detta som ett skämt. Lokala affärsinnehavare och motellägare har sett en extrem efterfrågan för just den 20 september.

— Åh det är galet! Min bartender säger att alla samtal han får rör den 20 september, säger Connie West, delägare i The Little A’Le’Inn till New York Times.

Folk ska ha nämnt Facebooksida när de bokat rum eller fordon, som alla är fullbokade nu inför den 20 september. Detta trots att The Little A’Le’Inn ligger timmar från den tilltänkta samlingsplatsen.

— De är väldigt seriösa. Folk kommer att komma, menar West.

Flygvapnet oroar sig också över utvecklingen. En taleskvinna för flygvapnet varnar nu folk från att genomföra planen.

— Alla försök till otillbörligt intrång i militära installationer eller militära baser är farliga, säger hon.

Det återstår att se vad som händer den 20 september.

Källa:
Storm Area 51? It’s a Joke, but the Air Force Is Concerned

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Ethny says:

  Jupp, som att dessa intergalaktiska utomjordingarna befinner sig där. Eller är det nog inte snarare bara olika och (förmodligen) olagliga uppfinningar, framförallt vapen och dylikt?

  En annan intressant sak, folk som påstår att de har blivit kidnappade av utomjordingar, man börjar, eller för ett tag sedan, anta att det är till största delen pga något som kallas för sömnparalys.

  Har själv haft det och det är riktigt obehagligt, i alla fall till en början. Det händer strax före man somnar eller när man vaknar. Hjärnan stänger av funktioner vid sömn vanligtvis, bland annat andning som blir automatisk, paralysering – t.ex drömmer du om att du blir jagad och springer så är kroppen paralyserad just för att du inte ska springa i verkligheten.

  Sömnparalys däremot är att man vaknar ”före” hjärnan. Man kan se (inte alltid, oftast blundar man), man kan inte prata eller skrika, inte heller röra sig och ibland svårt för att andas (vilket kan ge panik) men även hallucinationer. Har själv aldrig upplevt hallucination under sömnparalys, men däremot förändrad intolkning av rummet man befinner sig i. Det är som att det finns någon ond kraft eller dylikt.

  Många pratar dock om att de ser eller att det finns någon gestalt där, kallad för Maran, mer känd som ”Succubus”. Ideligen sitter hon på bröstet, gissar på att det kan ha koppling till andningssvårigheterna man kan uppleva. Däremot är det många som tror att detta fenomen är utomjordingar och att de befinner sig på en annan plats, t.ex rymdskepp.

  Tidigare hatade jag detta, men nu älskar jag det för ifall man kopplar av, blundar och tänker t.ex att man kliver upp ur sängen, fantiserar om vad som kan finnas bakom andra sidan dörren som är stängd och sedan öppnar den. Man kommer in i en helt annan värld. Detta kallas för lucid-dreaming / klardrömmande. Du kan göra precis vad som helst, flyga, hoppa ned för höga höjder och överleva, mörda folk, det finns inga gränser. Den skönaste känslan som finns av allt jag har prövat är att flyga.

  Rekommenderar starkt att forska om ämnet, dels blir det roligare att sova, framförallt om man får klardröm, men även att man kan förbättra sig själv om man t.ex lider av någon fobi. Är du höjdrädd? Gå på en 1mm tråd 10.000 meter upp i luften och promenera över. Man ska kunna bli av med fobier, eller i alla fall minska besvären om man har det, om jag minns rätt.

  Lite off-topic, nåja.

 • Klaus says:

  Varför skulle utomjordingar har landat just i USA och endast där? Eurasien är mycket större. Mer sannolikt är att provflygningar genomförs och sceneri till den nästa ”månlandningen” förbereds där. Rymdfartcentren i Ryssland avskärmas också grundligt och isoleras från omvärlden, men det har ingenting att göra med utomjordingar.


 • Lämna ett svar