Miljoner tänker storma Area 51: ”De kan inte stoppa oss alla!”

USA. Facebookgruppen ”Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us” började som ett skämt. Men med 1,4 miljoner deltagare som säger att de kommer vara på plats i september och storma militärbasen har det amerikanska flygvapnet börjat oroa sig.

Area 51 är en hårt bevakad och hemlighetsfull militärbas i det amerikanska flygvapnets regi. Foto: Tim1337 (CC BY-SA 3.0).

Den amerikanska flygbasen Area 51 ligger mitt i Nevadas öken och har länge omgärdas av mystik och spekulationer. Regeringen förnekades dess existens fram till 2013, då CIA berättade att området används för att testa spionplan.

Många är dock fortfarande övertygade om att basen används för att förvara tillfångatagna utomjordingar och för att testa och utveckla utomjordisk teknik. Platsen har också blivit en viktig del i science fiction-filmer och böcker om utomjordingar och konspirationer kopplade till den amerikanska militären och den federala regeringen.

Nu har en Facebookgrupp med namnet Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us lyckats få 1,4 miljoner människor att säga att de tänker samlas utanför basen den 20 september och sedan gemensamt storma den.

Initiativet började som ett skämt. I gruppens beskrivning står bland annat att ”ifall vi gör en naruto-sprint kan vi röra oss snabbare än deras kulor. Låt oss beskåda dessa utomjordingar!”.

En så kallad naruto-sprint är en meme som bygger på karaktären Naruto Uzumakis speciella springstil i mangaserien ”Naruto”.

Med ”naruto-sprinten” tänker man storma Area 51,

Gruppen har också gett upphov till en storm av memer om vad som kommer att hända efter att alla utomjordingar i Area 51 har befriats.

Men uppenbarligen tar inte alla människor detta som ett skämt. Lokala affärsinnehavare och motellägare har sett en extrem efterfrågan för just den 20 september.

— Åh det är galet! Min bartender säger att alla samtal han får rör den 20 september, säger Connie West, delägare i The Little A’Le’Inn till New York Times.

Folk ska ha nämnt Facebooksida när de bokat rum eller fordon, som alla är fullbokade nu inför den 20 september. Detta trots att The Little A’Le’Inn ligger timmar från den tilltänkta samlingsplatsen.

— De är väldigt seriösa. Folk kommer att komma, menar West.

Flygvapnet oroar sig också över utvecklingen. En taleskvinna för flygvapnet varnar nu folk från att genomföra planen.

— Alla försök till otillbörligt intrång i militära installationer eller militära baser är farliga, säger hon.

Det återstår att se vad som händer den 20 september.

Källa:
Storm Area 51? It’s a Joke, but the Air Force Is Concerned

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Jupp, som att dessa intergalaktiska utomjordingarna befinner sig där. Eller är det nog inte snarare bara olika och (förmodligen) olagliga uppfinningar, framförallt vapen och dylikt? En annan intressant sak, folk som påstår att de har blivit kidnappade av utomjordingar, man börjar, eller för ett tag sedan, anta att det är till största delen pga något som kallas för sömnparalys. Har själv haft det och det är riktigt obehagligt, i alla fall till en början. Det händer strax före man somnar eller när man vaknar. Hjärnan stänger av funktioner vid sömn vanligtvis, bland annat andning som blir automatisk, paralysering – t.ex… Läs mer »

Klaus
Medlem

Varför skulle utomjordingar har landat just i USA och endast där? Eurasien är mycket större. Mer sannolikt är att provflygningar genomförs och sceneri till den nästa ”månlandningen” förbereds där. Rymdfartcentren i Ryssland avskärmas också grundligt och isoleras från omvärlden, men det har ingenting att göra med utomjordingar.