Miljardärjudes milda pedofildom undersöks

USA. Efter domen mot miljardärjuden Jeffrey Epstein inleder justitiedepartementet nu en undersökning om potentiellt ”professionellt felhanterande” av åtalet.

Den judiske miljardären Jeffrey Epstein – med relationer till bland andra Bill Clinton, Donald Trump och det brittiska kungahuset – dömdes 2008 till 18 månaders lyxfängelse för att ha prostituerat minderåriga flickor på sin privata ö i Karibiska havet.

Den dåvarande arbetsmarknadsministern Alexander Acosta hade uppsikt över åtalet mot Epstein. Efter flertalet brev från den republikanske senatorn Ben Sasse från Nebraska inleddes en undersökning om potentiellt felhanterande från Acostas sida. I ett uttalande till pressen sade Sasse nyligen:

Jeffrey Epstein är en barnvåldtäktsman och varje mamma och pappa i Amerika borde bli förfärade över att han fick ett så patetiskt mjukt straff.

Sasses begäran sporrades av en djupdykning i miljardärjudens personliga förehavanden av tidningen Miami Herald i november förra året. I tidningens undersökning framgick att Acosta, som år 2007 arbetade som advokat i Miami, såg till att ordna en uppgörelse för Epsteins räkning som dolde många av dennes misstänkta brott. Epstein undersöktes redan tidigt på 2000-talet för sexuellt utnyttjande av dussintals minderåriga flickor på sin herrgård i Palm Beach, Florida.

Anklagelser om pedofili bland maktmänniskor är vanligt förekommande. Exempelvis hösten 2016 var stora delar av internet högst intresserade av den så kallade PizzaGate-skandalen, som man kan läsa mer om i en uttömmande artikel som Nordfront publicerat. Där anklagades människor för att driva en pedofilring som hade starka kopplingar till den vänsterliberala eliten i Washington.

Källa:
Justice Department probes possible ’professional misconduct’ in prosecution of wealthy sex offender Jeffrey Epstein

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SverkerKlausCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Var det inte Centerpartiets äckliga Annie Lööf som yttrade något i stil med:

Precis som de flesta andra ledande politiker i Sverige har jag varit med på ett möte, för något år sedan.

Jag har ingen personlig relation till Jeffrey Epstein, men skulle gärna vilja ha det.

Klaus
Medlem

Men Annie Lööf är ju inget barn. Epstein skulle inte inbjuda henne.

Sverker
Medlem

Men hon är ju mentalt som en liten flicka!