Mike Pompeo hotar Turkiet med sanktioner om S-400 tas i bruk

UTRIKES. Den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo hotar Turkiet med sanktioner om de nyligen levererade S-400-enheterna tar i bruk.

Under den senaste tiden har en konflikt uppstått mellan Nato-länderna USA och Turkiet, då turkarna valt att beställa luftvärnssystem av modellen S-400 från Ryssland. Detta har inte tagits emot väl av USA, som starkt ogillar att Turkiet importerar krigsmateriel från deras främsta rival.

Nu har den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo hotat med sanktioner mot Turkiet, om de nyimporterade luftvärnsenheterna tas i bruk:

— Fler sanktioner kan följa, men vad vi verkligen vill är att S-400 inte tas i bruk, sade Pompeo i en intervju med Bloomberg.

Tidigare har USA uteslutit Turkiet från F-35-programmet, i vilket turkarna investerat ungefär tio miljarder kronor. Detta har bland annat inneburit att landets piloter uteslutits från träning med det nya stridsflygplanet.

Källa:

Pompeo warns Turkey not to render S-400 ‘operational’ or face ‘more sanctions’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Klaus says:

    Sanktioner, sanktioner, sanktioner… Utpressning! Tyrkiet drar sig ur USAs hegemoni.
    Sanktioner mot Tyskland är ”skadestånd” åt judiska ”överlevare”, miljarder euro årligen till Israel och fängelsestraff för tyskar som försvarer sig med sanningen mot segermakternas och judarnas lögner. Utländska ”holocaustlögnare” kan också fängslas i Tyskland, exempel kanadensiska Monika Schäfer.


  • Lämna ett svar