Migrationsverket: ”betydligt fler asylsökande väntas i år och nästa år”

Migrationsverket skriver nu upp prognoserna för hur många asylsökande som väntas komma till Sverige i år och under nästkommande år. På Migrationsverkets hemsida står det:

”Migrationsverket höjer prognosen för antalet nya asylsökande från 34 000 till 38 000 i år, och från 33 000 till 41 000 nästa år. Den förväntade ökningen, som domineras av asylsökande från Syrien, Afghanistan och Somalia, ställer nya krav på hela systemet för mottagande, bosättning, etableringsinsatser och kommunala åtgärder.”

I den nya prognosen skrivs även prognosen för ”ensamkommande flyktingbarn” upp och Sverige kan nu se fram emot nya rekordår vad gäller ”ensamkommande flyktingbarn”. Överlag så kommer Migrationsverket tvingas hantera större grupper av ayslsökare än någonsin tidigare under 2000-talet. Under en tvåårsperiod kommer Migrationsverket behöva hantera omrking 40 000 nya asylärenden per år. ”Det är väldigt viktigt att samtliga samhällsaktörer nu tar sitt ansvar så att alla asylsökande får ett värdigt mottagande, och att de personer som uppfyller lagstiftningens krav för uppehållstillstånd ges förutsättningar för en snabb etablering i det svenska samhället”, säger Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson.

Eftersom asylsökande från Syrien, Afghanistan och Somalia är de som förutspås öka mest kommer även många uppehållstillstånd att beviljas, då den nuvarande lagstiftningen är utformad på så sätt att personer från dessa områden är berättigade till det.

Då Migrationsverket redan har svårt att placera ut alla asylsökare och ensamkommande flyktingbarn, efterfrågar generaldirektör Anders Danielsson ”ytterligare åtgärder” för att förhindra att problemet förvärras. Vad Danielsson tycker om åtgärden ”stäng Sveriges gränser” är okänt, men förmodligen ogillar han den åtgärden eftersom den skulle göra honom arbetslös.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

5 Kommentarer till "Migrationsverket: ”betydligt fler asylsökande väntas i år och nästa år”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Magne
Gäst
Nybörjare
Magne

Fortsatt noen som tror på en fredelig løsning på denne delikate situasjonen?

Dette er en regelrett invasjon av Norden og kontinentet. En ny flodbølge rasefremmede invaderer oss hvert år. Og slike enorme menneskemasser nytter det ikke og repatriere fredelig tilbake til Asia og Afrika.

Krig og ufattelig blodbad venter oss.

Janne
Gäst
Nybörjare
Janne

Första gången i världhistorien något folk frivilligt blir invaderade och utrotade, utan att göra motstånd. Hjärntvätt och propaganda är effektivare än vapen som synes, i vilket fall så här långt…

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Fy fan vårt land gräver sin egen grav när dessa analfabeter invaderar oss.Om inte skiten stoppas så kommer vi att vara ett u-land om 10 år.

Pelle
Gäst
Nybörjare
Pelle

I en demokrati får folket den samhällsutveckling som de röstar på. Tar inte folket mer ansvar för den politiska riktning man väljer så förtjänar man att få leva i skiten.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Kan detta ha något samband med svenska politikers, medias och högt uppsatta personer inom näringslivet och dessas kombinerade mindervärdeskomplex och megalomani över Sverige?

Handlar detta månne om att dessa personer försöker överträffa andra länder ifråga om att vara mest mångkulturellt och exotiskt?

wpDiscuz