Migrationsverket avslutar samarbete med Pite Havsbad

NORRBOTTEN. Efter flera oegentligheter och skandaler säger Migrationsverket upp avtalet med Pite Havsbad, där det var meningen att uppemot 2 000 främlingar skulle huseras.

Pite havsbad med tillhörande hotell och äventyrsbad har sedan 2016 fungerat som boende för ett stort antal rasfrämlingar.

Nordfront har vid flera tillfällen skrivit om Pite Havsbad, som sedan 2016 har använts som ”asylboende” åt ett stort antal främlingar. Planen var ett uppemot 2 000 individer skulle huseras vid anläggningen under lågsäsong, men enligt SVT har det som mest bott cirka 1 000 asylsökare på havsbadet.

Att havsbadet – som är en av Nordens största turistanläggningar – inte varit fullsatt har dock inte hindrat att de boende skapat kontroverser. Upplopp, bränder och sexualbrott har rapporterats i kölvattnet av att den populära turistanläggningen blivit hem för hundratals rasfrämlingar med ambitionen att få bo i Sverige.

Dessutom har man haft stora problem med narkotika på Pite Havsbad. Läget har emellanåt varit så illa att polisen i princip har lämnat ”walk over”.

— Vi kan inte göra något åt problemet på Havsbadet just nu, detta för att vi måste vara inne i centrala stan och jobba emot ungdomar. Det är en prioriterad verksamhet hos oss, förklarade kommunpolisen Bo Hedlund när lokalmedia granskade kaoset på Pite Havsbad.

Men nu säger alltså Migrationsverket upp sitt avtal, som dessutom från början ingicks med ett företag som inte ens ägde anläggningen.

Migrationsverket menar dock inte att det handlar om de skyhöga kostnaderna eller skandalerna, utan endast om ett ”minskat behov”.

”Migrationsverket har inte för avsikt att förlänga avtalet då prognoserna för antalet asylsökande visar på ett minskat behov av boende över hela landet” skriver myndighetens pressavdelning till SVT.

Uppsägningen innebär att man måste lämna anläggningen senast den sista januari 2020.

Källa:
Migrationsverket säger upp asylboendet Pite Havsbad

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

— Vi kan inte göra något åt problemet på Havsbadet just nu, detta för att vi måste vara inne i centrala stan, det är ju där Sunes Gatukök och Max ligger.

Det är en prioriterad verksamhet hos oss, att käka burgare med pommes, förklarade kommunpolisen Bo Hedlund när lokalmedia granskade kaoset på Pite Havsbad.

comment image

Fredrika
Medlem

De ”jobbar emot undgomar” där.

”Barnen” och ”ungdomarna” som berikar Sverige är samtidigt ett stort hot mot samhället.

De kommer aldrig att få ordning på det här. Vi behöver en helt ny statsbildning där polisen kan börja jobba FÖR ungdomarna igen. Våra egna ungdomar.