Migrationsverket: 35 000 kan felaktigt ha beviljats uppehållstillstånd

MASSINVANDRING. De senaste två åren kan mer än 35 000 personer beviljats uppehållstillstånd på felaktiga grunder. Det visar en internutredning som Migrationsverket har gjort.

Under de senaste två åren så har ungefär 180 000 personer beviljats uppehållstillstånd som asylsökande eller som anhöriga till migranter. En ny internutredning hos Migrationsverket visar nu att en femtedel av dessa beslut har fattats på undermåliga utredningar och underlag.

Det betyder att så många som 36 000 personer kan ha fått stanna i Sverige när de egentligen borde fått avslag. 2016 sattes det ett nytt rekord i andel beviljade ärenden trots att så många som nio av tio asylsökande inte kunde uppvisa några giltiga ID-handlingar.

Det finns dock en regel som säger att uppgifter som inte kan styrkas och där det råder osäkerhet om dess legitimitet ska tolkas till den asylsökandes fördel.

Källa:
Migrationsverket medger: Tiotusentals uppehållstillstånd kan ha beviljats felaktigt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KarlErnstKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

36 000 är en underskattning som heter duga. Den rätta siffran torde ligga runt 179-180 tusen. Har man passerat genom 5 säkra länder till Sverige, ljugit om sin ålder, ljugit vilket land man kommer från, undanhållit att man är en eftersökt brottsling, ljugit att man torterats, ljugit att man är politiskt förföljd, ljugit om sin identitet, spolat ner passet på flygplanstoaletten, ljugit att man är homosexuell, ljugit att man kommer från en krigszon, ljugit, ljugit, ljugit…… så ska man inte ha asyl och livstidsförsörjning i Sverige Asylrätten innebär inte att man har rätt att välja ut det land med de… Läs mer »

Ernst
Medlem

ja, vad ska man säga?
grundproblemet är ju att demokratin förutsätter att väljarna är kloka.
ock så är det ju inte.
för att garantera att väljarkåren även i fortsättningen är korkad så importerar man helt enkelt lågintelligenta väljare från hela världen.
på detta sättet garanterar ras och folkförrädarna sin fortsatta hegemoni.

Karl
Medlem

RETURN TO SENDER!