Michelle Obama blir kallad ”apa” på Facebook

USA. Ett Facebook-inlägg där Michelle Obama blir kallad ”apa” har skapat kontrovers i USA.

Det var Pamela Ramsey Taylor, en kvinna som driver en lokal ideell förening i Clay County, som i ett Facebook-inlägg kallade Michelle Obama för en ”apa”. Inlägget löd som följande:

– Det kommer att bli uppfriskande att ha en elegant, vacker och värdig kvinna som första dam i Vita Huset. Jag är trött på ett se en apa i klackar, skrev Taylor.

Inlägget hade nog inte blivit så uppmärksammat om det inte vore för att borgmästaren av staden Clay, Beverly Whaling, svarade på inlägget med att skriva:

– Du gjorde just min dag.

Hela 175 000 människor har nu skrivit under en namninsamling för att få båda damerna avsatta från deras positioner och borgmästare Whaling har tvingats avgå. Whaling har också lämnat in en skriftlig ursäkt och tar avstånd från de anklagelser om rasism som gjorts mot henne.

– Jag menade att min dag var gjord för att vi nu får förändring i Vita Huset! Jag är verkligen ledsen om jag sårat någons känslor! Dom som känner mig vet att jag inte är någon rasist, skrev hon till nyhetsmedierna.

Källor:

Mayor resigns over Michelle Obama ’ape in heels’ post
Michelle Obama ’ape in heels’ Facebook post causes outrage

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments