#MeToo-judinna startar feministisk alternativmedia

MEDIA. Cissi Wallin introducerade den feministiska #metoo-rörelsen i Sverige genom att anklaga den tidigare Aftonbladetjournalisten Fredrik Virtanen för våldtäkt. Idag riskerar hon att åtalas för förtal, men har likväl startat en feministisk alternativmedia i #metoo-rörelsens anda.

Cissi Wallin. Foto: Anders Henriksson (CC-BY 2.0).

Det var i oktober 2017 som kändisfeministen Cissi Wallin på sin Instagram anklagade Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen för våldtäkt. Bara dagar innan kom hon ut som judinna på samma plattform, genom att hylla sin judiska mormor som hon menar överlevde förintelsen genom att lura en SS-officer.

Den påstådda våldtäkten ska ha skett 2006 och vad som först framstod som ett internt Södermalmsdrama kom att bli startskottet för den så kallade #metoo-rörelsen i Sverige, där kvinnor pekade ut män för alltifrån olämpliga kommentarer till grova våldtäkter – i många fall under förtalsliknande former.

Virtanen har i efterhand stämt flera tidningar likväl som Cissi Wallin själv för förtal.

Detta har dock inte hindrat hennes feministiska ”kamp” och i dagarna har hon tillsammans med feministerna Kajjan Andersson, Elin Beijer och Hanna Bergwall lanserat den feministiska nyhetssajten ”Gardet”.

På förstasidan kan man läsa:

Vi har fått nog. Och nu har vi även fått kraft. Kraften att på allvar ta tillbaka ordet och den makt som sedan länge borde varit vår. Vi är en grupp kvinnor som på varsitt håll drivit feministisk opinionsbildning och kamp i många år. Nu går vi samman på ett nytt sätt. Vi utgör GARDET – plattformen och megafonen som inte kommer att låta sig tystas. Som aktivt kämpar för kvinnors rättigheter och emot det normaliserade förtryck vi tvingas leva under. Vi lägger stor vikt vid att folkbilda, och ger en röst till kvinnor som sällan får höras.

Trots att Wallin riskerar att dömas för förtal efter hennes #metoo-anklagelser kommer hon att fortsätta i samma anda med Gardet.

— Traditionell media skyddar förövare och vi kommer vara modiga i våra publicistiska beslut när det finns skäl. Det kommer säkert bli ett jävla liv. Extremt få män blev outade i MeToo, bara en handfull mediemän som blev utköpta med miljonbelopp för att de namngavs, säger Cissi Wallin till Aftonbladet.

— Vi kommer att dyka upp med en kamera på obekväma ställen, vi kommer att vara besvärliga bråkiga kvinnor för att det behövs. Kvinnor utsätts hela tiden för häxbränning och mobbar, vårt brott är att vi berättar om saker vi varit med om. Det är superläskigt och på det spåret tycker jag som aktivist att vi måste fortsätta, fortsätter hon.

Cissi Wallin menar att hennes feministiska kamp har kostat mycket, men att det i slutändan varit värt det.

— Jag har försökt stå upp för vad jag tycker är viktigt och det har slutat med att jag förlorat i princip alla mina jobb. Jag blir ett problem för att jag är för kontroversiell, för obekväm, berättar hon.

Källa:
Cissi Wallin om nya sajten: Kommer säkert bli ett jävla liv

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LingonetPierreEthny_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Hmm, är det bekräftat att denna Cissi faktiskt är av judisk härkomst? Visserligen kunde man förutsätta det utifrån hennes eget påstående, men hon har kommit med ordentligt många besynnerliga påståenden under årens lopp. Jag misstänker att hon är en sinnesförvirrad mytoman, och att ingenting hon säger nödvändigtvis stämmer. Detta om att vara en jude slår mig som ett ogrundat påstående.

Ethny
Medlem

En antivit kossa med enda intresse att förtala vita heterosexuella män tillsammans med hennes (((kumpaner))) genom falska våldtäktsanklagelser för att ruinera folk som dessa inte tycker om. Även förstöra den tillit som heterosexuella män har till kvinnor genom att få männen att bli oroliga för eventuell risk om våldtäktsanklagelser som (((dessa))) använder som vapen. Detta i syfte att minska vitas nativitet.

En antivit kossa som nu vill tjäna pengar på det, vad betecknas dessa annars som?

Pierre
Medlem

FlackblickCissi.. Kolla valfritt inslag med bängroten och lägg märke till hennes blick..

Den skriker mental sjukdom.

Lingonet
Medlem

Lyssnade nyss på ledarperspektiv i efterhand och där gick man in på kulturmarxismen, här har vi ännu ett exempel på vägar judarna söker att splittra den vita rasens kvinnor och män.