Uppropen som försvann

SATIR. I kölvattnet av den feministiska #Metoo-kampanjen dök en stor mängd ”systerkampanjer” upp med egna upprop och hashtags. Gemensamt för de flesta var att inga polisanmälningar hade gjorts, fokus låg istället på att döpa de olika uppropen till fantasifulla namn. Nu har Satirgubben, med lite fantasi, lyckats återkalla minnet av fem förträngda metoo-upprop.

”It was my imagination, and in my mind, I believed it. Even now, I believe it.”
-Herman Rosenblat

 

5. Stefan Nilsson, Miljöpartiet

Hångel med spädbarn är ju något de flesta brukar ta avstånd från. Dock inte inom Miljöpartiet, där det sedan flera år tillbaka råder ett lite mer ”tillåtande” klimat.

MP – tungan rätt i mun?

Då det i slutet av förra året uppdagades att Stefan Nilsson under ett lunchmöte med en kvinnlig partikollega hade tungkysst dennes nyfödda dotter, startade oroliga småbarnsföräldrar ett upprop mot Nilsson och Miljöpartiet.

#rörinteminbebis

Klimatet i Miljöpartiet är hotat.

4. Eskil Erlandsson, Centerpartiet

Den före detta jordbruksministern gjorde sig (ö)känd för några år sedan då han under en tidelagsdebatt(!?) i Sveriges riksdag gav ett detaljerat expertutlåtande om hur man bäst går till väga när man skall förföra en hund. Svenska Kennelklubben (SKK) startade därför ett upprop mot Erlandsson och vittnesmålen strömmade in.

#doggystyle

Det finns många djur i vår herres hage…

3. Blåhåriga Batikhäxor

”Det handlar om baarn” brukar det ju heta när kvinnliga flyktingkramare och godhetsonanister suktar efter unga bruna killar från öknen och försöker rättfärdiga sitt oanständiga beteende. Efter otaliga, omfattande övergrepp befann sig de så kallade ”flyktingbarnen”, ironiskt nog, återigen på flykt och startade även ett upprop mot sina plågoandar.

#flyktenfrånblåknulla

2. Den Osynlige Mannen

Transpersoners rättigheter har ju varit på tapeten länge men om transparenta personers situation finns det fortfarande, trots att det är 2018, stor okunskap och många fördomar. Exakt hur många svenskar som drabbas av osynlighet varje år är det ingen som vet, trots att total transparens har rått under ansvariga myndigheters utredningar. Helt Osynligas Riksförbund (HOR) startade ett upprop för att uppmärksamma övergrepp i den genomskinliga miljön. Tyvärr synliggjordes detta inte i tillräckligt i media och allmänheten tycktes blunda.

#vivillblisedda

Övergrepp i de osynligas community är kanske de mest svårutredda brotten då det ofta är problematiskt att identifiera offer och förövare, trots ögonvittnen.

1. Weinstein och Ljugiska föreningen

I flodvågen av upprop och kampanjer är det lätt att glömma hur det hela började. Det uppdagades nämligen att den kände filmproducenten Harvey Weinstein hade missbrukat sin maktposition i Hollywood och på löpande band ”förfört” kvinnliga skådespelerskor i branschen, ofta mot deras vilja. Nu verkar det dock som att vågen kanske är på väg att rulla tillbaka. Weinstein har nämligen fått oväntat stöd från den ännu mäktigare Ljugiska föreningen i Umeå, som i en presskonferens förnekat att någon förförelse överhuvudtaget skall ha ägt rum.

Ljugiska föreningen – Förförelserevisionister?

”Vi tror inte på Förförelsen”, sade deras presstalesman och fortsatte, ”Förförelsen är bluff!” Ljugiska föreningen har nu startat en egen kampanj som i skrivande stund har någonstans exakt mellan fem och sju miljoner följare.

#harveyhoax

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jan HjelmLeif Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Leif
Medlem

Underbart! Satir när den är som bäst!

Jan Hjelm
Medlem

Kul! Hoppas du har mer att skicka in.