Merkel vill inskränka yttrandefriheten i Tyskland ytterligare

TYSKLAND. Tysklands förbundskansler Angela Merkel hävdade nyligen i ett tal i det tyska parlamentet att yttrandefriheten måste begränsas för att bevara ”friheten” i landet.

Den tyska förbundskanslern Angela Merkel vill begränsa yttrandefriheten ytterligare i Tyskland, för att på ett närmast orwellianskt sätt bevara ”friheten” i landet.

Under ett affekterat tal i det tyska parlamentet gick hon nyligen till attack mot personer som ”hatar” och ”kränker” andra med sina åsikter. Förbundskanslern gestikulerade vilt och talade upprört om att begränsa yttrandefriheten.

— Till alla de som hävdar att de inte längre kan uttrycka sin åsikt, säger jag: Om du uttrycker en markant åsikt måste du kunna leva med det faktum att du kommer motsägas. Att uttrycka en åsikt kommer inte utan kostnad, sade hon.

— Men yttrandefriheten har sina gränser. Dessa gränser börjar där hat sprids. Dessa börjar där andra människors värdighet kränks. Detta parlament måste bekämpa extrema uttryck, annars kommer vårt samhälle inte längre vara det fria samhälle som det varit.

På sociala medier frågar sig människor vad hon egentligen avser med ”hat” och vem som ska definiera det. Andra pekar på det faktum att där yttrandefriheten begränsas råder ingen frihet alls.

Källa:
Merkel: För att bevara friheten måste vi slopa yttrandefriheten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VeraLarssonpeckerwoodSverkerEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Kan inte denna satkärring bara sätta ett kycklingben i halsen och kvävas?

Fast förvisso kommer en likadan icke-människa fram på positionen och fortsätter med samma antivita-folkmördarpolitik.

(((De))) är som en hydra. Kapar man av ett huvud dyker två nya upp istället.

Sverker
Medlem

Denna vedervärdiga judisk-marxistiska häxa skall bara bort! Att tyskar röstat fram denna djävul visar hur djupt den judiska de-nazifierings-hjärntvätten efter kriget gick.

peckerwood
Medlem

Angela Merkel= folkeforæder

Larsson
Redaktör

Sista raden slog spiken på huvudet: ”Där yttrandefriheten begränsas råder ingen frihet alls.”

Vera
Medlem

Har nu fått ett brev från Bundesrepubliken att den 80 år gamla kämpen Rigolf Hennig fick 1 års fängelse och 20 000 Euro i böter som skribent i nationella tidskrifter där han som Tysk bl. a. betraktade Westpreussen tillhörande Tyskland och inte Polen. (Har träffat den intelligente hedersmannen tillsammans med Ursula Haverbeck.) Översätter några utdrag ur hans brev: När muren föll – jublade DDR folket att nu kunde det fria ordet äntligen existera, tyckte de. Men uppvaknandet blev drag för drag en stor besvikelse och till slut värre än DDR där man visste VAD man fick säga eller skriva. I… Läs mer »