Merkel hyllade ökänd terrorist och folkförrädare

TYSKLAND. På 75-årsdagen för ett av de mer välkända mordförsöken på Adolf Hitler hyllade Tysklands förbundskansler Angela Merkel den ansvariga terrorgruppens ledare Claus von Stauffenberg. ”Han manar oss att vara vaksamma mot och konfrontera rasism och nationalism”, sa Merkel under lördagen.


Claus von Stauffenbergs öde i den pedofilanklagade juden Bryan Singers välkända Hollywoodfilm Valkyrie, där förrädaren spelas av Tom Cruise och framställs som en hjälte.

Under lördagen ledde Tysklands förbundskansler Angela Merkel en minnesceremoni för att hedra folkförrädaren Claus von Stauffenberg och hans terrorgrupp som för 75 år sedan försökte döda Adolf Hitler med hjälp av en bomb. Attentatsförsöket misslyckades och von Stauffenberg dömdes – tillsammans med många av sina medkonspiratörer –  till döden för sitt förräderi och avrättades medelst arkebusering.

Tyskland var under tiden för attentatsförsöket mitt uppe i ett blodigt tvåfrontskrig med den röda armen alltmer påtryckande österifrån. Hade man lyckats döda Hitler och de andra högt uppsatta officerarna som befann sig i samma rum hade de allierades krigsbrott med största sannolikhet mött än mindre motstånd, vilket skapat än mer lidande för det tyska folket.

Merkel höll under ceremonin ett tal där hon menade att von Stauffenberg och hans kamrater var ”sanna patrioter” då de ”följde sina samveten”.

— De manar oss att vara vaksamma mot och konfrontera rasism och nationalism i alla dess former, sa Merkel.

Källa:
Angela Merkel pays tribute to army general who almost assassinated Hitler 75 years ago

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Innateus
Nybörjare
Innateus
1 år sedan

Att vara ”vaksam mot och konfrontera” är inte riktigt samma sak som att smälla av en bomb och försöka ha ihjäl någon. Merkel behöver träna på grundläggande ordförståelse, tror jag.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

Merkel är väl en riktig folkförrädare som låter sitt folk lida och välkomnar ockupanterna hon förtjänar verkligen ett dödsstraff.Adolf kämpade för sitt folks överlevnad och gjorde vad han kunde för sitt folk till skillnad mot Merkel som gör precis tvärs om.

Dissident
Nybörjare
Dissident
1 år sedan

”Merkel höll under ceremonin ett tal där hon menade att von Stauffenberg och hans kamrater var ”sanna patrioter” då de ”följde sina samveten”. När det passar liberalerna och kommunisterna, då går det bra att använda / hänvisa till / skildra i positivt ordalag, fenomenet patriotism. Stalin gjorde samma sak under WWII. När det började gå dåligt i kriget för Sovjet, då höll Stalin brinnande patriotiska tal med ord som patriotism osv. Det är uppenbarligen inte ”extremism”/”fascism” osv, när ”rätt” krafter använder sig av det. Dvs som ett barn, som både vill äta kakan och ändå har den kvar. Hyckleri/dubbelmoral. ”När-det-passar”-mentalitet… Läs mer »

peckerwood
Nybörjare
peckerwood
1 år sedan

Tysklands förbundskansler Angela Merkel = folkförrädare

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 år sedan

den som är på väg att mörda andra, har nog knappast följt sitt samvete, men visst det är bara Gud som kan döma en och vet allting. snacka om upp&ned vänd värld där en person (syftar på pervot och den falska profeten muhammad främst) idoliseras och målas upp som ett föredömligt exempel i världen, att de texter han efterlämnade knappt vågas kritiseras av världens ledare utan de låtsas och agerar som om det vore gudomliga skrifter. vilket helvete de lär förbereda åt andra, men det är de själva som ska ramla däri. och de lär behöva många böner, till vår… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Det spelade ingen roll om attentatet hade lyckats. Judarnas hat mot Germania och amerikanernas och britternas avund på tysk teknik och naturvetenskap redan före världskrig 1 var stort nog att bomba Tyskland sönder, mörda miljoner tyskar även efter kriget, dela och förminska landet, ljuga om gakammarmassmord och döma tyska att betala för judiska ”överlevare” och parasitstaten Israel. Den antigermanska politiken fortsätter med massinvasionen av ras- och kulturfrämlingar och utvidgades till raskrig mot den vita rasen. Merkel blev CDUs partiledare år 2000. Hon sade ”multikulti misslyckades” på partikongressen i Leipzig 2003. Hon var på Bilderberg-möte maj 2005 och blev Tysklands kansler… Läs mer »

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Klaus

visst är det tyskhat, de är rädda för de vet vilken stor civilisation som de germanska folken skulle kunna bygga om de inte hade det judiska oket, anglosaxer har haft tur, de har levt i områden som är svåra att invadera, annars hade de inte ens existerat som folk, det skulle vara skönt att få se dom besegrade och förnedrade en gång, större judeälskare än britter och amerikaner finns väl knappast heller

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

trodde den gamla häxan var ute ur leken efter hon haft sina kuru-skakningar