Merkel är emot samkönade äktenskap

TYSKLAND. Den tyska förbundskanslern sa nyligen i en intervju att hon anser att äktenskapet uteslutande är mellan en man och en kvinna. Hon påpekar dock att hon är emot all form av ”diskriminering”.

I en intervju på Youtube med Florian Mundt säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel att äktenskapet är mellan en man och en kvinna och att hon inte tror på samkönade äktenskap. Dock säger hon sig stödja ”avskaffandet av all diskriminering” samt civila partnerskap.

— För mig, personligen, är äktenskap en man och en kvinna som lever ihop, säger Merkel.

I samband med legaliserandet av homoäktenskap i Irland tidigare i år uttryckte förbundskanslern sig positivt om händelsen men påpekade samtidigt att hon inte stödjer införandet av homoäktenskap i Tyskland.

— Dagen var en viktig milstolpe för att avlägsna diskriminering och förbundskanslern är glad över det… men samkönade äktenskap är inte ett mål för den här regeringen, sa en talesperson för Merkel efter det att folkomröstningen på Irland hölls.

Källa:
Merkel: Jag tror inte på samkönade äktenskap

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om