Merkel anmäld över tusen gånger för högförräderi

TYSKLAND. Angela Merkels ”flyktingpolitik” uppskattas inte av alla, vilket har resulterat i att hon har blivit anmäld över tusen gånger för högförräderi.

Tysklands främlingsvurmande förbundskansler Angela Merkel är inte särskilt omtyckt och får ofta höra att hon bland annat är en landsförrädare. Tyska medier har rapporterat om att hon dessutom har blivit anmäld över tusen gånger för högförräderi sedan år 2015.

— Polisanmälningarna mot förbundskanslern har visat sig vara ogrundade, påstår Frauke Köhler, talesperson för Tysklands federala åklagarmyndighet.

Enligt tyska medier är majoriteten av anmälningarna gjorda av anhängare till det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD). AfD är starkt kritiska till Merkels migrationspolitik och kommer enligt opinionsmätningar att röstas in i parlamentet i valet i september.

Källa:
Merkel anmäld tusen gånger för högförräderi

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om