Mer än ord: Oscar Bergströms budskap till ungdomar

RADIO. Oscar Bergström skäller ut ungdomar som ännu inte gått med i Nordiska motståndsrörelsen.

Listen to ”URKLIPP: Oscar Bergströms budskap till ungdomar” on Spreaker.

I senaste avsnittet av aktivistpodcasten Mer än ord skäller aktivisten Oscar Bergström ut ungdomar som ännu inte anslutit sig till Motståndsrörelsen.

— Men det räcker inte med att du är medlem. Du behöver även arbeta upp dig till att bli aktivist om du vill att jag ska skänka dig någon tid, säger en ödmjuk Oscar Bergström.

Det är hårda ord som uttalas, men bakom dessa och skämtandet finns en poäng: Nordiska motståndsrörelsen behöver fler ungdomar i sina led.

Bergström uppger att han själv gick med i organisationen när han var 14 år och Philip Olsson, som gästade programmet, anslöt sig när han var 15 år. Vidare framgår att vid senaste aktiviteten i Stockholm så deltog även två 16-åringar.

Nordiska motståndsrörelsen har ett oerhört starkt stöd från ungdomar vilka mer än andra drabbas av främlingsvåld och det åsiktsförtryck som råder i samhället. Dagens ungdomar hämtar också sina nyheter i betydligt högre grad från alternativa nyhetskällor vilket gör att de i många avseenden kan vara mer insatta än vad vuxna är.

— Man träffar på många ungdomar som har personlig mognad och hur du resonerar och vilka slutsatser du dragit är mycket viktigare än vilken ålder du har, inflikar Simon Engelin.

På senare tid har organisationen blivit bättre att få dem att faktiskt gå med i organisationen. I senaste avsnittet av Radio Regeringen medverkade exempelvis ungdomarna Malte (15) och Elliot (16) som berättade om sin väg till Nordiska motståndsrörelsen.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Estland Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Estland
Medlem

Alla ni som skyller på att ni inte vill bli utslängda från skolan borde åtminstone bli passiva medlemmar om ni inte vill synas. Jag och flera andra ungdomar är aktiva på gatorna samtidigt som vi går på gymnasiet eller universitetet och ingen har blivit utslängd.