Mel Gibson gör ny film om familjen ”Rothchilds” – anklagas för antisemitism

KULTUR. Mel Gibson spelar en av huvudkaraktärerna i den nya filmen ”Rothchilds”, något som får judiska Hollywood att se rött.

Mel Gibson.

I den nya mörka komedin ”Rothchilds” – snarlikt namnet på den mäktiga och judiska bankirfamiljen Rothschilds – spelar Mel Gibson karaktären Whitelaw Rothchild, enligt DN ”en vresig patriark”.

Men att Gibson är med i en film som skildrar en mäktig och rik bankirfamilj har inte fallit i god jord hos mäktiga judar. Detta då den australiensiske skådespelaren tidigare kritiserat judisk makt.

Tidningen New Yorkers judiska film- och tv-kritiker Emily Nussbaum skriver exempelvis att det är ”uppriktigt upprörande att han är med i filmen” och att hon ”förstår det verkligen inte”.

På Twitter hävdar Nussbaum dessutom att Gibson ska ha kallat Winona Ryder för en ”ugnsundvikare” [oven-dodger].

Mel Gibsons publicist Alan Nierob hävdar dock att filmens rika och mäktiga bankirfamilj ”Rothchilds” eventuella likheter med verklighetens rika och mäktiga bankirfamilj Rothschilds bara är slumpartade.

2004 hade Mel Gibsons film ”The Passion of the Christ” världspremiär, vilket väckte stor uppståndelse då filmen visade hur judarna låg bakom Jesus död. Gibson vägrade dock be om ursäkt för hur han skildrat passionen och filmen kom att bli den mest sålda kristna filmen i historien.

The Daily Beast har utan framgång försökt att nå familjen Rothschilds representanter för en kommentar.

Källor:
Mel Gibsons nya film ”Rothchild” anklagas för antisemitism
Mel Gibson’s Rep. Claims Controversial ‘Rothchild’ Movie Is ‘Completely Unrelated’ to the Rothschild Family

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

Mel är vår kille i (((hollywood))) ;)

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Så mycket ont som Rotschildfamiljen gjort och ändå anser en klanmedlem långt ner i deras konstiga hierarki att det är upprörande antisemitiskt att göra en svart komedi om dem. Det handlar ju inte bara om att de är rika. Till och med Palme installerade de och underhöll via bla ”väninnan” Emma Rotschild. Inte klokt. Och vad är problemet med att säga den rika snattande tjuven judinnan Winona Ryder inte kan laga mat? Drevet påminner om när Orson Welles skildrade massmediemongulen Hearst i filmen Citizen Kane vilket han fick lida för professionellt hela livet. Familjen Rothchild verkar hittills ha värdigheten att… Läs mer »

Motståndsman i Borås
Nybörjare
Motståndsman i Borås
1 år sedan

Haha ”oven-dodger”. Man lär sig nått nytt varje dag!

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Mel Gibson var en av mina (få) favoriter från bl.a Braveheart när jag var runt 10 år för sisådär 20 år sedan. Härligt att han inte direkt verkar böja sig för judemaffian som alla andra (((Hollywoods))) tenderar att göra.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Konstigt att ingen har nämnt det tidigare här, men den ursprungliga filmen om ”Rothchilds”, en film som alla med adekvat utbildning givetvis har sett, heter Die Rothschilds – Aktien auf Waterloo!

För de som ännu är plågsamt okunniga och obildade, här är filmen som är totalförbjuden i hela den judiskt kontrollerade delen av världen:

https://vk.com/videos453578850?section=album_2&z=video-172165054_456239028%2Fpl_453578850_2

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
11 månader sedan

du har ju blockat mig så jag kan inte ens se titeln på den, men du kanske har lust att dela med av den här så jag kan söka upp den genom nån söktjänst?

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
11 månader sedan

den filmen ”passion of the Christ” har jag haft på hyllan liggandes för att ses på i nog två år nu. har inte sett någon film (förutom amatör ”dokumentärer” på youtube) sedans säkert 2012 eller 2013, i satans television! kommer ihåg att jag sett att Herren Jesus Kristus rekommenderat Mel Gibsons film genom en samtida profet, eventuelt Claire på Loveletters at Jesus på youtube eller trumpet call of God online. och en annan grejj jag kan upplysa om att Mel Gibson i en intervju har berättat att i samband med att han planerade eller var i full gång med filmningen… Läs mer »