Medlemmar och anslutna häktade i Stockholm

På väg hem från Svenska motståndsrörelsens nyårsfirande i Stockholm hamnade ett antal medlemmar och stödmedlemmar från NU och Motståndsrörelsen i bråk med ett större gäng vänstervridna och främlingar. Antisvenskarna kastade glasflaskor mot patrioterna, medan väktare försökte blockera patrioterna då de motanföll.

Patrioterna försvarade sig väl och slog tillbaka angriparna trots de batongviftande väktarna. När polis anlände till platsen grep de i sedvanlig ordning ett antal av patrioterna medan flaskkastarna tilläts lomma iväg. Fem patrioter greps och blev sedan anhållna. Naturligtvis var de gripna patrioterna oskyldiga och samtliga förnekar brott, för övrigt följer de principen om att tystnaden är det bästa försvaret.

Åklagare Björn Fritjof begärde, efter anhållningstidens slut, de fem häktade på sannolika skäl misstänkta för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman och främjande av flykt. Patriot.nu fanns naturligtvis på plats vid tingsrätten när de fem häktningsförhandlingarna skulle avhandlas.
Åklagaren begärde inledningsvis att förhandlingen skulle ske bakom lyckta dörrar vilket upprepades vid samtliga fem tillfällen. Däremot närvarade vi vid häktningsframställan så att kamraterna skulle känna vårt stöd.

Åklagaren grundande sin önskan om häktning på kollisionsrisken och att det fanns risk för att de anhållna skulle fortsätta sin ”brottsliga” verksamhet (läs: fortsätta försvara sig mot främlingars attacker och bekämpa den mångkulturella mardrömmen). I sammanhanget är det intressant att notera att en av kamraterna redan sitter på anstalt på grund av en tidigare skärmytsling med främlingar. Eftersom rätten valde att häkta honom kan man misstänka att till och med rättsväsendet själv anser att Sveriges fängelser är så dåliga att det finns en överhängande risk att man där skall kunna fortsätta begå brott.

Förhandlingarna mot patrioterna tog ungefär 45 minuter per man och i pauserna hade patriot.nu tillfälle att tala litet med en av kamraterna, Niklas Frosts advokat.


En av de åtalade, Niklas Frost.

Han var förundrad över att ett fall av denna natur, med så många vittnen och så mycket oklarheter, sköttes av en tingsfiskal och en notarie. Deras kompetens ansågs helt klart undermålig i detta fall. Vidare berättade en annan advokat att själva termen ”tillsammans och i samråd”, nu har ändrats till ”tillsammans och i samförstånd” vilket öppnar upp oanade möjligheter. Tidigare var åklagaren tvungen att bevisa att två eller flera personer internt beslutat sig för att genomföra ett brott. Med den nya formuleringen räcker det med att en person anses sympatiserar med brottet som en annan begår för att själv kunna rannsakas för det. Speciellt när det gäller brottsrubriceringen ”hets mot folkgrupp” försöker åklagaren ofta använda sig av denna taktik.

Att kamraterna skulle bli häktade var väl snarast förutbestämt, och på deras miner när beslutet avkunnades var det uppenbart att ingen av dem ansåg det hela som något speciellt. Det är som det är idag, att vara svensk och patriot. Vägrar man krypa för fienden kommer systemet inte visa någon förlåtelse. Men i tider då lagen blivit olaglig finns det inget annat att göra än att följa sin övertygelse och bevara sin heder, vilket de nu häktade kamraterna gjort med bravur.
Patriot.nu kommer att återkomma om detta fall allt eftersom.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments