Medlem i Norska motståndsrörelsen uthängd i närområdet

SOS Rasisme fortsätter, i sin nya tappning ”Nye SOS Rasisme”, med sitt vanliga modus operandi. Senaste utspelet är en lokal uthängning av Norska motståndsrörelsens medlem Kim Larsen från Bergen.

Jag blev nyligen uppmärksammad på att organisationen Nye SOS Rasisme har bedrivit en form av lokal uthängning av en av våra medlemmar. Flygbladet till höger blev utdelat till hushåll i omedelbar närhet till Kim Larsens hem.

Som vanligt är det svartmålning, lögner och smutskastning som står på agendan. Vi är således välsignade med en meningsmotståndare (läs: självklar fiende) som istället för att argumentera för sin syn och sina åsikter på ett rationellt plan, hänger sig åt smutsiga, usla och simpla metoder såsom uthängning. De anser alltså att deras argument inte väger tungt nog för att det ska vara värt att förmedla detta till befolkningen. Nej, de önskar att hänga ut och svartmåla sina meningsmotståndare. Detta för att strypa potentiell rekrytering och skapa fruktan hos befolkningen samt försöka skrämma medlemmar till att lämna Motståndsrörelsen. Då fakta om Motståndsrörelsen inte är skrämmande nog, måste de hänge sig åt lögner för att konstruera sin propaganda.

Problemet för dem med att våra aktivister och medlemmar träder fram offentligt är just det: att de träder fram offentligt. De har ingenting att skämmas för. Vi står rakryggat för vad vi tror på.

En annan aspekt med Nye SOS Rasismes utspel, är att om de hänger ut oss lokalt, så får det konsekvenser för enskilda medlemmar på ett personligt plan. Det kan vara med en arbetsgivare, hyresvärd, familj etc. Problemet för dem är att detta är saker vi är helt på det klara med. Vi som medlemmar och aktivister VET nämligen att detta är en risk. Vi är på det klara med det. Vi har inga problem med det. Detta är offer vi är villiga att ta. Vi accepterar att fienden, våra meningsmotståndare, använder usla och simpla metoder för att tysta oss och för att hindra folket från att gå med oss.

Jag kontaktade Kim Larsen för att höra vad han tycker om det hela.

Hur upplevde du Nye SOS Rasismes senaste utspel?
Först skrattade jag bara åt det, men efterhand blev jag irriterad, men det är oavsett inget jag kan göra åt det.

Har uthängningen resulterat i några negativa konsekvenser för dig? Hur har dina grannar hanterat det?
Mina grannar bryr sig inte då de känner mig och accepterar mig för den jag är.

Vad anser du om Nye SOS Rasismes tillvägagångssätt?
Jag anser att de är väldigt fega som väljer att angripa mig på det här sättet. Jag väljer dock att ställa mig över det och ignorera dem.

Är det något du vill tillägga?
Om någon upplever detta så är mitt råd att inte ta så allvarligt på det. I vår kamp kan man inte gå runt och vara rädd för att folk ska få reda på att du är nationalsocialist. Var öppen och ärlig med vem du är och vad du står för, så har du inget att frukta!

 Medlem av Den Norske Motstandsbevegelsen hengt ut i «nabovarsel»

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om