Mediekoncernen Stampen minskar vinsten kraftigt

Under 2012 kunde Nordfront gånggång rapportera om den ekonomiska kris som drabbat hela den politiskt korrekta medievärlden och om den panik som detta föranlett hos densamma. Så sent som för två veckor sedan kunde vi sedermera konstatera att denna kris fortsätter även år 2013.

Nu har nästa goda nyhet nått oss. Mediekoncernen Stampen, som ägs av den judiska familjen Hjörne, har släppt sin bokslutskommuniké för 2012. Resultaten i kommunikén kan minst sagt beskrivas som kraftigt försämrade i jämförelse med tidigare år.

Stampens rörelseresultat år 2012 var 87 miljoner kronor, att jämföra med 2011 års rörelseresultat vilket var 400 miljoner kronor. Det goda resultatet år 2011 uppges dock vara en engångsföreteelse, normalt brukar rörelseresultatet nämligen landa på 200 miljoner kronor. I klartext var resultatet år 2012 alltså 113 miljoner kronor lägre än vanligt.

En anledning till detta är att koncernen minskat sina annonsintäkter med hela 216 miljoner kronor.

”2012 så är det två faktorer som pressar. Dels är det vår strukturomvandling och att vi tappar printintäkter, och sen är det delvis på grund av det allmänna konjunkturläget”, säger Stampens vd Pelle Mattisson till Dagens Media.

När Pelle Mattisson talar om omstrukturering åsyftar han förmodligen det faktum att man tvingats sparka 300 personer under året och ”minskade printintäker” är antagligen ett finare sätt att säga att Göteborgs-Posten, som stod för 17 procent av koncernens totala omsättning, under året minskade antalet sålda tidningar med närmare 15 000 exemplar per dag.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments