Mediajude hänger på BLM-ikonoklasm – vill riva statyer av judekritiska européer

JUDISK MAKT. I kölvattnet av svart makt-rörelsens ikonoklasm har flera statyer av gamla vita hjältar vräkts omkull, för att dessa inte skrev under på Black Lives Matter-rörelsens ”värdegrund”. Nu börjar även judar kräva att statyer av gamla europeiska monarker, politiker och tänkare rivs då dessa varit ”antisemitiska”.

I både USA och Europa har svart makt-rörelsen antingen själva rivit eller förmått politiker att riva flera statyer föreställandes historiska personer och hjältar som man inte tycker om. I England har exempelvis en staty föreställande Edward Colston – som bland annat handlade med slavar på 16- och 1700-talet – sänkts i floden Avon. Samtidigt har Londons ökände borgmästare, pakistaniern Sadiq Khan, beslutat att gatunamn, minnesskyltar och statyer från slavhandlare och andra idag kontroversiella personer ska tas bort.

I USA är en staty föreställande upptäckaren Christofer Columbus den senaste i raden statyer som illegalt har vandaliserats av uppretade pöblar bestående av afrikaner och antifascister.

Nu tycks även judisk makt-rörelsen vilja ha sin del i den pågående antivita ikonoklasmen. Juden Eylon Levy, som är nyhetsankare åt brittiska i24NEWS, skriver på Twitter att han vill se att en staty föreställande den spanska drottningen Isabella och hennes make Ferdinand rivs. Anledningen är att drottning Isabella låg bakom den spanska inkvisitionen i slutet av 1400-talet, som var en antijudisk kampanj riktad mot judar som låtit skendöpa sig för att sedan i generationer låtsas som att man lämnat sin judiskhet bakom sig samtidigt som man arbetade subversivt mot det spanska samhället och praktiserade judiska ritualer i hemlighet.

Men Levy nöjer sig inte där, han kräver även en staty föreställande österrikaren Karl Lueger, som var Wiens överborgmästare under tidigt 1900-tal, ska förstöras. Att Lueger är känd för att effektivt ha bekämpat korruption samt förskönat Wien och sett till att bland annat driften av stadens belysning, vatten och spårvagnar övergick från storfinansen till kommunen spelar tydligen ingen roll för Levy, eftersom Leuger var antisemit.

De engelska kungarna Wilhelm Erövraren och Richard Lejonhjärta ska inte heller få stå som statyer enligt juden Levy. Detta eftersom den förre förbjöd judar att äga mark och den andra regerade under en tid då pogromer pågick i England. I Moskva vill han att en staty föreställande tsaren Peter den store ska rivas, eftersom denne ska ha sagt att han hellre har ”folk som bekänner sig till mohammedanism eller hedendom än judar” i Ryssland eftersom judar är ”skurkar och banditer” och att hans mål är att ”utrota ondskan, inte låta den föröka sig”.

Så fortsätter Levy i sin Twitter-tråd och nämner flera europeiska monarker, politiker, uppfinnare och tänkare vars statyer han kräver ska förstöras. Av någon anledning gör han en poäng av att han anser att en staty föreställande den engelska kungen Edvard I ska få stå kvar, trots att han utvisade alla judar från landet 1290. ”Jag har accepterat att han är en del av engelsk historia och att engelsmännen borde minnas det istället för att sopa det under mattan”, skriver juden.

Det återstår att se hur många statyer av vita människor som kommer att stå kvar om både judisk makt-rörelsen och den allierade svart makt-rörelsen får genomdriva sina respektive ikonoklasmer. Detta eftersom majoriteten av alla vita människor före andra världskrigets slut och den följande kulturmarxistiska indoktrineringen i någon mån hyste främlingsfientliga och antisemitiska åsikter rent naturligt.

I Storbritannien kan han dock stöta på motstånd, då lokalbor i staden Poole har lyckats hindra myndigheterna från att avlägsna en staty föreställande scoutrörelsens grundare Robert Baden-Powell, som anklagas för att ha hyst fascistiska, rasistiska och homofobiska åsikter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 månader sedan

Tänk att det skulle dröja flera veckor innan judarnas kampanj för att radera sin egen antisvarta historia i namn av ”vit” makt tills de började kräva att radera sin egen judemaktshistoria i namn av ”vit antisemitmakt”. Det här är bara första steget för att införa Trumps globala religionsfrihet som ska se till att de noakianska lagarna ska bli världsreligion. Trump må ha många rådgivare men kommer en tid framöver att fortsätta kallas Kungen av Israel, både av sig själv och av judiska sionister. Men vi ska bygga nya statyer. Kung Edward I ska få många nya vackra statyer. Liksom Isabella… Läs mer »

Wäring
Nybörjare
Wäring
2 månader sedan

Han kritiserar Vilhelm Erövraren, mannen vars militära kampanj judarna finansierade och som gjorde att de efter slaget vid Hastings kunde flytta till England och under kungligt beskydd utöva sin ockerverksamhet. Det är möjligt att Wilhelm höll dem tillbaka på det vis som nämns, men judarna ska på bara ett par generationer efter inflyttningen ha lyckats norpa åt sig en fjärdedel av all engelsk mark. Förbudet kanske försvann med honom och det räcker förstås inte för juden att någon varit mer än behjälplig, går man inte deras vilja till mötes helt och fullt hamnar man i deras onåd.