Medborgerlig Samling bojkottar demonstrationen på Mynttorget

POLITIK. Partistyrelsen i Medborgerlig Samling meddelar att partiet inte ska delta i demonstrationen ”Mynttorgetprotester mot maktmissbruk”.

I ett internt brev till partimedlemmar meddelar partiledningen för Medborgerlig Samling (MED) att partiet inte ska delta i ”den av Katerina Janouch anordnade demonstrationen” på Mynttorget i Stockholm mot FN:s globala ramverk om migration, som fått namnet ”Mynttorgetprotester mot maktmissbruk”.

”Partiet ska inte förknippas med denna demonstration och partiets symboler ska därmed inte heller synas där”, skriver partiledningen.

Orsakerna till avståndstagandet sägs vara att identitära ideologier finns representerade i demonstrationen och att man är besvikna över det tidigare täta samarbetet med Katerina Janouch, som ska ha gjort alldeles för många ”kontroversiella uttalanden”.

Enligt MED:s uppfattning är FN:s globala ramverk om migration framför allt en demokratifråga och inte en migrationsfråga. Problemet handlar inte om massinvandringen och dess konsekvenser, utan om att avtalet inte har konsekvensanalyserats och debatterats i riksdagen. Partiledningen skriver:

Å ena sidan rasar extremer om massinvandring och drar alla migranter över en enda identitär kam som om varje individ vore ansvarig för den kraftiga ökningen av våldsbrott och våldtäkter, å andra sidan tiger riksdagspartierna frenetiskt tills de är tvingade att komma ut i det offentliga samtalet.

MED menar att partiet står mitt emellan dessa ”extrema” positioner som en av få i debatten som med ”sans och relevans” lyfter fram demokratiperspektivet:

FN:s ramverk är en sådan vital demokratifråga som borde diskuteras öppet, intellektuellt och prövande.

Förutom ”extremerna” och riksdagspartierna är MED också kritiska mot media, som genom sitt fokus ger ”ytterlighetsrörelserna” möjligheten att styra och dominera det offentliga samtalet. Partiledningen avslutar sitt brev med orden:

 Vi i MED tar vårt ansvar genom att ta ställning för och medverka till det sansade och relevanta offentliga samtalet.

Källa:
Brev från partiledningen i MED

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LingonetVictorAnders JonssonSverker_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Vårt svenska dårhus… Horderna väller in över våra gränser, och aspirerande riksdagspartier kommer med avståndstaganden över meningslösa hårklyverier, alla i desperata försök att bli kosher-certifierade och ändå framstå som någon slags opposition.

Vad sägs om mer slagkraftiga fraser som ”ut med packet!” istället för deras dravel?

Sverker
Medlem

Lustigt att ledaran för MED, Sadé, som är jude, och judinnan Janouch kommit att bilda 2 olika uppfattningar om invällarna. Men dessa 2 judar är knäpp tyst om det faktum att det är global-judarna som är roten till invällarna.
Synes vara kontrollerad opposition!

Anders Jonsson
Medlem

Det är inte bara som det ser ut:

Det ÄR kontrollerad JUDISK-styrd opposition!

Victor
Medlem

Medborlig Samling är en samling med dårar. Svårt att ta dom seriöst särskillt när en person som Kai Rämo sitter i styrelsen också. Om ni minns han från Almedalen med Motståndsrörelsen 2017 https://m.youtube.com/watch?v=4RmabjXaxLQ

Lingonet
Medlem

”Vi i MED tar vårt ansvar genom att ta ställning för och medverka till det sansade och relevanta offentliga samtalet”
Det ”sansade och rättvisa” sammhället verkar de inte vilja ha bort, helt klart kontrollerad opposition, fullt med ”intellektuellt” dravel.
Klarspråk om hur, och av vilka sammhället egentligen styrs verkar dessa ”intellektuella” inte ha någon intelligent uppfattning om.