Med stormsteg framåt – nu bygger vi en massrörelse!

Av ,
Politisk redaktör
58

KOMMENTAR. Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration var ett stort steg framåt och visar att vi är på rätt väg.

Så var vi tillbaka efter 1 maj i Falun, där många hundra svenska arbetare hade slutit upp för att demonstrera för folkgemenskap.

Inräknat själva ledet, de som gick bredvid ledet (funktionärer och vårt eget mediefolk) samt de som anslöt sig direkt till platsen blev vi runt 600 deltagare – en kraftig ökning från förra årets demonstration i Borlänge (350 deltagare). En ökning med 71 procent.

Ytterligare cirka 500 åskådare fanns på plats för att lyssna på talen, varav ungefär en tredjedel av dessa tycks ha varit motdemonstranter. Också antalet åskådare har växt sedan Borlänge.

Jag tänker fatta mig kort. Det kommer andra kommentarer, intervjuer, filmer och bildreportage i dagarna. Jag tänkte bara här och nu återge vad Motståndsrörelsens ledning anser om demonstrationen.

Organisationens ledare Simon Lindberg har redan tagit upp detta mycket bra i ett tal vid den eftersamling där många kamrater deltog. Men för dem som inte var med gäller följande:

Demonstrationen i Falun var den bästa vi hållit hittills. Det var den bäst organiserade, den hade de bästa talen, vi lyckades skapa mest uppmärksamhet (delvis tack vare hysteriska politiker och mainstream-media) jämfört med tidigare demonstrationer.

Organisering och utförande från demonstrationskommitténs alla grupper var exemplarisk. Funktionärer upprätthöll ordningen, deltagare höll sig disciplinerade och såg till överrösta de gälla rösterna från babianerna (för att citera partikamrat Jörgen Kromann). Allting, vare sig det gällde ljuduppsättning, trumslagare eller att hindra störande element från att nå fram till ledet, flöt på. Det märks att vi blivit bättre på att organisera demonstrationer, vilket gör att vi kommer kunna utföra dem ännu bättre och mer frekvent.

Det enda vi inte lyckades klara var att slå deltagarantalet från 12 november-demonstrationen i Stockholm (700 deltagare). Vår gräns för ”godkänt deltagarantal” var dock satt en bit lägre än det antal som faktiskt kom till Falun. Vi jämförde oss helt enkelt med 1 maj-demonstrationen i Borlänge och inte den i Stockholm. Detta av två anledningar:

1. Falun är inte Stockholm. Det är helt enkelt enklare att samla folk till en storstad.

2. Våra 1 maj-demonstrationer är något mer organisationsinriktade. De är naturligtvis öppna för alla nationella, men det är lite mer krav, lite mer Motståndsrörelsen, lite mer nationalsocialism.

Även om man såklart hoppades på tusen deltagare hade antalet varit godkänt om det ”bara” blivit 500 i Falun. Trots att det rörde sig om en mindre stad som saknar geografiska fördelar så kan vi ändå konstatera att 600 nationalsocialister demonstrerade i Falun. Dessutom tycks vi ha blivit fler än motdemonstranterna.

Förutom de dryga 12 000 som i nuläget lyssnat på vår radiolivesändning (8 000 följde sändningen direkt) är det 16 500 som tittat på den något strulande videoströmmen. Då var ändå Nordfront nere långa perioder på grund av tekniskt strul (något vi naturligtvis skall åtgärda tills nästa gång). Som en fingervisning på hur stort intresset var för demonstrationen kan nämnas att 70 000 följde journalisten Joakim Lamottes livesändning på Facebook.

Medieuppmärksamheten har varit enorm. Alla mainstream-medier har hetsat, statsministern har känt sig tvingad att uttala sig om vår demonstration, försvarsministern beger sig ut för att tala mot oss. Tusentals nya människor känner till oss efter demonstrationen i Falun och många kommer att vilja gå med oss (vilket var exakt vad som skedde efter 1 maj förra året).

Inför, under och efter demonstrationen har vi fått en form av uppmärksamhet som inte bara ger oss självförtroende (den som hatas av systemet vet att han är på rätt väg) utan också kommer ge oss ett ökat stöd och nya medlemmar. Precis som Simon Lindberg också tog upp i sitt tal under eftersamlingen så visar detta att vi valt rätt strategi.

En del menar att det krävs något ännu mer radikalt än en revolutionär politisk rörelse och vissa av dem kanske till och med är beredda att backa upp sina ord. Lycka till i så fall, men för egen del känner jag att det dumt att ändra kurs när vi nu äntligen röner verkliga framgångar och är på god väg att mobilisera folket – samt fortfarande kan verka lagligt.

Andra kanske menar att enbart radio eller ”metapolitik” är vägen att gå. Visst, men hur många utanför den egna kretsen känner till några sådana initiativ?

Nej, revolutionär politisk kamp är vägen att gå i nuläget. Det är på gatorna vi kan agitera till massorna och det är genom att möta upp människor som vi kan förändra deras sätt att tänka. Det är på gatorna vi får ut budskapet på bästa sätt – genom personlig närvaro – och kan manifestera styrka samt inspirera till handling.

Nordfront har över 300 000 unika besökare varje månad. Det gäller att få ut tillräckligt många av dem på gatan. Det är genom kampen på gatan man till slut mobiliserar många hundra och sedan tusentals och tiotusentals som går i själva leden! När tusentals och tiotusentals ansluter till demonstrationerna så börjar den stora förändringen.

Från Borlänge till Falun ökade vi med 71 procent. Det är rimligt att vi ökar med lika många procent från Stockholm till nästa stora demonstration i en större stad, var den nu än blir. Nästa stora demonstration kommer vi i så fall bli närmare 1200 man. Tusen personer är vårt mål och jag kan försäkra er om att vi kommer bli mer än så. Borlänge, Stockholm och Falun är bara början.

Tack alla som slöt upp i Falun. Vi ses nästa gång!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

58 Kommentarer till "Med stormsteg framåt – nu bygger vi en massrörelse!"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
DefendSweden
Gäst
Nybörjare
DefendSweden

Tänk den dagen när rörelsen kommer upp till 10000 på gatorna. Då är det nästan värt att släppa en tår på riktigt.

Anders Möller
Gäst
Nybörjare
Anders Möller

Tror nog att din tår kommer när vi är 2000-3000 på gatorna. Det kommer.

Freisler
Gäst
Nybörjare
Freisler

Mycket bra artikel!
Hell Seger!

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

De första jsg tänkte på var att första led med sköldbärare snyggt o prydligt höll jämna marcherade steg med varandra. Såg snyggt å prydligt ut ! Sen älskar jag trumsektionen samt allt annat runtomkring. Fortsätt så !

Hersar
Gäst
Nybörjare

Det skulle vara lockande att använda låtar och slogans på väg till landet.Förutom Viking trummor.

Anders Möller
Gäst
Nybörjare
Anders Möller

Än bättre skulle vara att använda sånger och levande musik i den mån som det går.

Jonathan
Gäst
Nybörjare
Jonathan

Ni borde sjunga nationalsocialistiska låtar, till exempel ”framåt”! <3

Zudden
Gäst
Nybörjare
Zudden

Jag kom och tog med mig 5 st vänner. Om alla hade tagit med någon..Så blir vi fler..

Zudden
Gäst
Nybörjare
Zudden

Men till er som kom till Borlänge men.inte till Falun. .hallå vad har ni för ursäkter .gäller 1 dag om året typ. Så planera bättre skäms på er..

Skåning
Gäst
Nybörjare
Skåning

Kom igen. Jag var där men hur kul är det att tvingas vila till Falun av alla ställen när man bor i södra delen av Sverige? Jag har full förståelse för alla Skåningar som av någon anledning inte kunde ta sig till Falun.

Någonstans mellan Göteborg och Stockholm nästa gång hade varit bra, den delen av Sverige där det faktiskt bor folk.

Petter 601
Gäst
Nybörjare

Lite svårare att ta sig dit för vi som bor i Norrbotten…

Zudden
Gäst
Nybörjare
Zudden

Polen Tyskland nord Norge Ryssland ..hade nog lite längre men dem kom…så långt är inte Sveriges land att man inte kan ta sig till Dalarna

Jörgen
Gäst
Nybörjare
Jörgen

De finns de som har bra mycket längre och ändå tog sig dit utan gnäll

Kim
Gäst
Nybörjare
Kim

Karlstad borde man köra nästa gång. detta för att man enkelt kan ta sig dit via kollektivtrafiken och bra motorvägar. Värmland är även känt för att husera många nationellt tänkande individer som bara väntar på en knuff i rätt riktning, och så har det varit sedan kriget.

Kim
Gäst
Nybörjare
Kim

Det ligger ju ändå mitt i riket.

Fredrik
Gäst
Nybörjare
Fredrik

Håller med då jag bor i krokarna :)

Norgren
Gäst
Nybörjare
Norgren

Finns ändå ingen ursäkt att inte komma, vi har folk från Västerbotten, Norrbotten och Lappland som kommer på demonstrationer som ligger i Dalarna!

Anders Möller
Gäst
Nybörjare
Anders Möller
Jag anser att man inte behöver ställa upp en falsk dikotomi kring metapolitik och den aktiva politiska kampen-både behövs-både är givande på olika sätt. Dock så måste ens vision och politik ha ett kärl där tankeströmningar och ideal kan förverkligas, från ide och potential, till form och styrka som kan förändra samhället. Därför framhåller även jag kamporganisation-folkrörelse och parti som det mest slagkraftiga verktyget för politiskt och folklig framgång- vår seger. Metapolitik allena är i dagsläget drömmen om en framtid som inte kommer. Tillika kan denna verksamhet lätt bli en födkrok för ”pensionerade” trotjänare, såväl som ett enkelt sätt för… Läs mer »
Nino
Gäst
Nybörjare
Nino

Väl talat!

Julia
Gäst
Nybörjare
Julia

Genom den totalt inkompetenta regering detta land har så kan man nog anse att vägen ligger öppen för NMR. Regeringen klarar inte av den situation de skapat vilket är ett bevis för att de är odugliga. Denna oduglighet går i längden inte att dölja. Snarare framstår den som allt tydligare och bara värd att förakta.

Morningstar
Medlem
Nybörjare
Jag har lagt märke till att fulmedia retar sig på era klistermärken föreställande Adolf Hitler. Jag föreslår klistermärken som motsäger stereotypen av Hitler. Kanske en bild på Hitler men med ett citat av Jesse Owens? Jag har växt upp med bilden av att Hitler närmast tuggade fradga när det gick bra för Owens i olympiaden. Det är sånt som kan få normies att tänka till. Från en som blev rödpillrad för bara 4-5 år sedan av Barbara Spectre. Med bakgrund som röding. Dock bara som sympatisör och aldrig organiserat. Därför misstänker jag att Svensson inte riktigt förstår budskapet med bara… Läs mer »
Jonas Nydahl
Gäst
Nybörjare
Jonas Nydahl

När det gäller olympiaden 36, så är det helt sjukt alla falska ”sanningar”. Den som vägrade ta i hand med Owens och gratulera sin egen guldmedaljvinnare var juden FDR, presidenten i landet med raslagar…

m96
Gäst
Nybörjare
m96

Exakt! Mer ”Memes” istället. Måste få folk att börja fundera själva.
En bild på Hitler o Owen med den här citerade texten tex..
https://youtu.be/A2MXY_AZ3ro?t=29m21s

Går o göra nåt med siffran 6 miljon också. Några rader o ”Still 6 millions?”. Osv.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Tack själv Fredrik. Tack för ett suveränt tal. Och som jag sade till dig på eftersamlingen: Alla tal var suveränt bra, men det tal som berörde mig allra mest höll din fru, Paulina.

Hell seger!

Skärpning
Gäst
Nybörjare
Skärpning

Lite knas med gymnasiematematiken där i början. En ökning med 71,2%, inte 42%.

RL RL
Gäst
Nybörjare
RL RL

Ja, 60/35.

Tobbe Motståndsman
Gäst
Nybörjare
Tobbe Motståndsman

Tack alla som medverkande
Det var en mycket lyckad dag
Mycket bra tal från samtliga
Till vi ses nästa gång kamrater!
Hell seger Hell seger Hell seger

Thomas
Gäst
Nybörjare
Thomas

Tack för ännu en bra demonstration!

Jag tycker att alla talare har höjt sin nivå och intensitet och känsla i talen.

Bästa talare tycker jag var Kromann men även Paulina och kampredaktörn som jag inte minns namnet på nu imponerade.

Paulina gav ett starkt och känslofyllt tal från hjärtat och borde vara en given talare vid varje tillställning. Hon kommer utan tvekan locka fler kvinnor till kampen och hon berörde även mig som man. Plus att hon skällde ut de ohyfssade skitungarna på motståndarsidan efter noter vilket var bra.

Tack ännu en gång och vi ses på nästa vikingatåg!

Fridfull_kraft
Gäst
Nybörjare
Fridfull_kraft

Jämför 1300 deltagare för Socialdemokraterna till Götaplatsen i Göteborg på 1:a Maj i år, med NMRs 600 deltagare i Falun! Det pågår just nu en snabb förändring av den politiska kartan!

Vi Är Folket
Gäst
Nybörjare
Vi Är Folket

Ja snart är det bladet vänt och det är vi som går bredvid som motdemonstranter och beter oss precis som dem gjort mot oss i alla år..

Hell Seger!

Tobias Lindberg
Gäst
Nybörjare

Det var ett mycket imponerande 1 maj-tåg och jag är stolt över att ha fått vara en del av det.

Alla som deltog gjorde bra ifrån sig. Paulina Forslunds tal var något alldeles extra.

Hell seger!

Thomas
Gäst
Nybörjare
Thomas

Tack!

Farbror Sten
Gäst
Nybörjare
Farbror Sten

/sarcasm

Toni
Gäst
Nybörjare
Toni

It was great to be a part of the white shirts again! Thank you Swedish comrades for a great day. Eläköön Voitto!

Jan Hjelm
Medlem
Nybörjare

Ett stort tack till alla de norska, finska och danska kamrater som anslöt till tåget.

Nu vill jag göra mitt för att göra 29/7 i Fredrikstad till en stor dag för Den Nordiske Motstandsbevegelsen i Norge. Kunde mina norska vänner Ole, Andreas och Fryd komma och stötta oss, då ska jag inte vara sämre, jag kommer.

Hyll Seier!

Rohirrim
Gäst
Nybörjare
Rohirrim

Jag kommer också till Fredrikstad, inte så långt heller när jag tittade på kartan ;-)

Död åt islam!
Gäst
Nybörjare
Död åt islam!

Det är bara att önska NMR lycka till. Framtiden ligger för våra fötter.

Död åt islam!
Gäst
Nybörjare
Död åt islam!

PS: det märktes tydligt igår i SVT:s Aktuellt kl. 21 hur ohyran Daniel Poohl fått kalla fötter, det gick inte att ta miste på. Även det bekräftar ju att motståndsrörelsen har vind i seglen. ;)

Peter Sundsvall
Gäst
Nybörjare
Peter Sundsvall

Hell Seger!

Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Inte bara…”svenskeuropeer som hade slagits för Svea rike.”

Men det är därför SD – men framförallt SDU förut under Kasselstrand – lagt upp det lite mer taktiskt och fått mer utav det välutbildad folket med sig. Men visst har SD också (((infiltrerats))) i ledningen. Annars kastar man inte ut ett så framgångsrikt SDU.

Men många ursprungliga gräsrötter ute i kommunen samarbetar ändå, med dem det passar just i sin kommun, i synnerhet i Skåne.

SD och NMR borde INTE motarbeta varandra, om jag fick råda…Vi har inte tid och vänta 4 år till! Sjuklövern ska UT nu 2018.

Jörgen Kromann
Gäst
Nybörjare
Jörgen Kromann
SD må vara en fiendens tentakel men knappast någon huvudfiende. Med all respekt för vad ledningen kommer att bestämma har jag ändå en synpunkt i samband med kommande val. I den mån NMR ställer upp, inte minst i propagandasyfte, tycker jag att vissa utvalda orter ska prioriteras i kommunvalen. Det är en taktisk, praktisk och ekonomisk fråga. Flest kommunala röster kan man med säkerhet få om man inte ställer upp i riksdagsvalet. Bland annat många mer radikala SD-are kan anse det bortkastat att NMR ställer upp i riksdagsvalet och vill då inte heller ge NMR något stöd kommunalt. Denna kategori… Läs mer »
Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

@”SD måste hur som helst avslöjas och det sker faktiskt bäst om partiet, paradoxalt nog, får många mandat som de inte förvaltar väl utan sviker i praktisk handling.”

Ja.I synnerhet de inom ledning & medlemmarna som låg bakom uteslutningen av Kasselstrand & Co.
https://www.nordfront.se/paula-bieler-ar-en-judehora.smr
Ibland glömmer man deras svek & avslöjade intriger.

Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Den kommentar jag urpsrungligen skulle svara på ”försvann” bara…

Danny Jönsson
Gäst
Nybörjare
Danny Jönsson

Tack för en mycket bra dag i Falun!
Ses på nästa demo!
Hell seger!

jostein2
Gäst
Nybörjare
jostein2

Om Lamotte fick 80 000 clicks på hans livestream så tjänade han pengar på det och expanderade sitt varumärke. Uppenbarligen kommer fler opportunister att börja parasitera på ert mod och er kamplust. Vilket kommer ge ännu mer energi och uppmärksamhet till kampen.

Michael Höök
Gäst
Nybörjare
Michael Höök
Bra, men takten måste ökas utav bara helvete, t om i den lilla by jag bor i finns det nu fler rasfrämlingar. Detta är allvarligt, det kommer fler och ännu tre, fler och fler rasmblandningar sker, det är en sak att vilja ha bort invandrare en annan sak att kasta ut en rasbastard släkting. Nu menar jag gemene man i Sverige, jag personligen har inga problem med det. Med detta menar jag att takten måste ökas, bra med framsteg men det går för långsamt. Om rasfrämlingar och rasbastarder en dag blir halva befolkningen är det försent. Ett stort leve för… Läs mer »
Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Rasblandning och besudling är det allra värsta.
Vita som vältrar sig i smutsen är inget värda längre, en gång äcklig alltid äcklig.

kajan
Gäst
Nybörjare
kajan

Riktigt fint kamrater ! Läget ser bra ut ! Bäva månde etablissemanget !

Norgren
Gäst
Nybörjare
Norgren

Vår ära heter trohet!
Hell Seger!

Brendan Huges
Gäst
Nybörjare
Brendan Huges

Ser du stegen som jag tar
Ser du viljan min längtan jag har
Ser du mörkret som sakta flyr
Ser du ljuset där borta från dagen som gryr

Brendan Huges
Gäst
Nybörjare
Brendan Huges

allt man har är sitt ord, jag vårdar mitt väl innan jag lägger mitt

Benjamin
Gäst
Nybörjare
Benjamin

Hur många hade vågat gå i ett pridetåg på 50-talet? Hur många vågade öppet sympatisera med SD för 15 till 20 år sedan? Hur många är inte rädda för att bli av med jobbet för att öppet sympatisera med NMR? Hur många som står bland motdemonstranterna är nyfikna och delvis sympatiserar med NMR? Det är ur ett sådant perspektiv deltagare antalet skall bedömas.

Vi Är Folket
Gäst
Nybörjare
Vi Är Folket

Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn.

Hell Seger

Brendan Huges
Gäst
Nybörjare
Brendan Huges

Ni är helt fantastiska, fy fan vilket bra jobb ni gör och engagemang ni har! tack,jag menar det! mvh, en fegis som in vågar än

Neger
Gäst
Nybörjare
Neger

Hej, jag heter Abdi Hussain jag från somalia jag vil kanola svenska flickor.

Lika rättigheter
Gäst
Nybörjare
Lika rättigheter

Man kunde begära tillstånd att få demonstrera en hel sommarvecka i centrala Stockholm som hbtq-varelserna får.

wpDiscuz