Norskt nätverk konfronterar och avslöjar pedofiler

PEDOFILI. Nätverket Barnas Trygghet i Norge arbetar aktivt med att avslöja och konfrontera pedofiler som via nätet söker kontakt med minderåriga.

En grupp personer har på eget initiativ tagit upp kampen mot pedofiler som via nätet söker kontakt med minderåriga med avsikten att förgripa sig på dem. Via sociala medier och chattkanaler utger de sig för att vara minderåriga för att på så sätt kunna bli kontaktade av pedofiler.

På sin hemsida skriver de följande:

Vi har som mål att påverka politiker, lagstiftare och andra till att ge barn och deras anhöriga bättre rättigheter och öka rättssäkerheten. Vi vill betona att vi aldrig tar första kontakt och uppmanar aldrig till sexuellt samtal. Vi understryker också att alla personer vi publicerar saker om är oskyldiga fram tills att de är dömda. Vi offentliggör chattloggar, text och film från händelserna men censurerar alltid personen i fråga. Detta är vi enligt lag skyldiga till att göra, annars stoppas vår verksamhet. Vi menar ändå att vårt arbete har en positiv och förhoppningsvis avskräckande effekt som gör att förgriparna tänker sig för innan de söker sexuell kontakt med minderåriga på nätet. Det är nämligen en stor risk att det är Barnas Trygghet de stöter på!

Efter att ha sett en dokumentär om ”grooming”, där vuxna tar kontakt med barn på nätet med intentionen att förgripa sig på dem, fick Stig Kalsnes idéen om att själv ta upp kampen mot pedofiler. Han startade med att lägga upp en profil på ett forum där han utgav sig för att vara en liten flicka. Det stora ntalet pedofiler chockade honom.

— När jag ser hur stor omfattningen är kan jag inte leva med att de ska komma undan med detta, säger han.

Barnas Trygghet går att hitta här på Facebook.

Källor:
ET OVERGREP KAN ØDELEGGE ET BARNS LIV
Med fokus på barnas trygghet

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

9 Kommentarer till "Norskt nätverk konfronterar och avslöjar pedofiler"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Bra initiativ. Tyvärr attraherar sådana här initiativ pedofiler som vill ”hjälpa till” att ”skydda” barn. Släpp bara in väl bekanta människor i grupperna. Bara för att någon verkar välvillig är det ingen garanti. Pedofiler är ofta experter på att dupera folk. Jag håller mig borta från all sådan hjälpverksamhet för jag kan inte avslöja sådana människotyper.

Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

Helt otroligt att idioterna röstade ner din kloka och helt korrekta kommentar.

Det är en självklarhet att pedofiler flockas till sådan verksamhet.

Skulle gissa på att de flesta inte har en susning om att det kryllar av pedofiler på de högsta ämbetena och i maktens boning.
Kyrkan ska vi inte ens prata om.
Särskilt illa är det förstås i världens mest Clinton-Soroslojala land.

pelle Butt
Gäst
Nybörjare
pelle Butt

Detta borde vi också göra men rikta in oss på invandrare som dömts för brott. Allt utom fortkörning skall vi följa upp.

88

Ingemar
Gäst
Nybörjare
Ingemar

Och ”bältesbrott”.

Senaste
Gäst
Nybörjare
Senaste

Finns det någon vettig människa som anser att pedofilerna ska få gå lösa i samhället? Hur ska man kunna övervaka och kontrollera människor med de här drifterna? Det går inte.

Wolfgang Höss
Gäst
Nybörjare
Wolfgang Höss

JUDEN
Kallemero

Spoiler
Jew

Greger
Gäst
Nybörjare
Greger

Det förra kommentarsfältet var mer överskådligt och lättare att använda det finns för många alternativ här. Skippa webbsida, ”meddela om” boxarna, b-quote, ul, ol, li, code, och spoiler.

Felicia
Gäst
Nybörjare
Felicia

Du kommer vänja dig, jag som är yngre uppskattar det nya kommentarsfältet mer änn det gammla.

Albin
Gäst
Nybörjare
Albin

Konfrontera

Avslöja

Avpollettera

wpDiscuz