McDonalds och KFC kan komma att klassas som ”utländska agenter” i Ryssland

UTRIKES. En rysk politiker föreslår att man borde klassa amerikanska restauranger som McDonalds och KFC som utländska agenter i Ryssland. Förslaget kommer efter att det nyligen stiftats en lag som klassar internationella nyhetsmedier som utländska agenter, som stiftats som svar mot att USA verkställt motsvarande beslut mot ryska medier i USA.

Tidigare i veckan klassades nyhetsorganisationer så som de amerikanska och judiska CNN och Washington Post som utländska agenter. Åtgärden ses som ett svar på ett motsvarande beslut av amerikanska myndigheter som ledde till att ryska medier som RT och Sputnik måste registreras som “utländsk agent” före den 17 oktober för att undgå arrestering. Kreml meddelade så att man skulle komma att slå tillbaka med samma medel mot amerikansk media i Ryssland.

Boris Chernyshov, medlem av den ryska statsduman, menar att snabbmatskedjorna, som Mcdonalds och KFC:s, marknadsföring är ”manipulativ” och att de bidrar till förfallet av den ryska matkulturen och att dessa bör klassas som ”utländska agenter”.

Chernyshov säger att vissa studier visar att amerikansk snabbmat påverkar kroppen och hälsan negativt och påstår att deras reklam förskönar konsumtionen av dessa produkter.

— Första steget är att se på amerikansk snabbmatsreklam som kommunikation från utländska agenter. Sedan gäller det att introducera lagar som ser till att amerikanska snabbmatskedjor registreras under rätt stämpel, säger Chernyshov.

McDonalds har 35 000 anställda och omkring 430 restauranger i Ryssland. Hur lagen skulle påverka personalen förblir oklart. Nu väntas Rysslands president Vladimir Putin underteckna lagen som registrerar internationella medier som utländska agenter.

Källa:
McDonald’s och KFC kan snart stämplas som ”utländska agenter” i Ryssland

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MKarlSigfridKlausDaniel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Bort med dem generellt.
Folkhälsan är viktigare.
Hemmagjord burgare eller ugnsstekt kyckling alla dagar i veckan.

Klaus
Medlem

McDonalds restauranger är trojanska hästar. Överallt i Europa sysselsätter de företrädesvis rasfrämlingar.

Karl-Путин A
Medlem

För att inte tala om den ”mat” de säljer som förgiftar befolkningen i värdländerna, företrädesvis ungdomarna.

Sigfrid
Medlem

Ryssland gör helt rätt som klassar dessa företag som agenter och man klarar sig bra utan dessa företag.

M
Medlem

vänster pedofil media, mc donalds, korrupta facebook, ”allas lika värde”, har redan förstörd folkets hjärna och försöker förstöra alla länder. ut allt som är inte europeiskt.
Ryssland låter inte bajsa på huvudet som gör sveriges feministiskt regering.