McDonalds bojkottas i Indien efter avslöjande om halalslakt

INDIEN. Efter att det framkommit att McDonalds säljer halalslaktat kött har en massiv bojkottkampanj inletts mot den multinationella skräpmatskedjan av Indiens hinduer.

McDonaldsrestaurang i Bangalore, Indien. Foto: Flying Cloud (CC BY 2.0) .

När McDonalds på Twitter medgav att alla företagets restauranger är halalcerifierade inleddes en massiv bojkottkampanj mot skräpmatskedjan i Indien. Hashtagen #boycottmcdonalds har trendat på sociala medier och Indiens hinduer har ifrågasatt varför McDonalds inte använder den hinduiska slaktmetoden jhatka istället, då landet består av över en miljard hinduer.

Matfrågan är infekterad i Indien och skär på spänningen mellan muslimer och hinduer. Medan den muslimska minoriteten inte äter griskött, utan föredrar nöt, anses kon vara helig bland hinduer. Därför har majoritet av landets delstater har helt förbjudit slakt av nöt, vilket gör att muslimerna får svårt att få tag i kött som anses acceptabelt att äta.

Förbudet mot nötslakt har lett till att hinduistiska miliser patrullerar vägar för att undersöka ifall någon smugglar kor, samt attackerar människor som man misstänker för att äta nötkött.

Källa:
Hindunationalister i Indien bojkottar McDonalds

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
11 månader sedan
Reply to  Lotta

googlat personen och bara hittat skräp. hur man än vänder på det måste man väl se hans röst som från helvetet..

sen finns det visserligen andra källor s om säger att det har hittats mänskligt DNA i burgarna men de nämnde inte om de har kollat andra restauranger/hamburgerkök eller liknande, vad jag vet.

ett hårstrå lär ju åka med ibland.

Peter
Nybörjare
Peter
11 månader sedan

Jag har sedan 1973 (det här är en boomertagning) slagit i mig en annan burgare men har undvikit snabb – och skräpmat sedan minst tio år. Från Wikipedia: ”Den 27 oktober 1973 öppnades den första McDonald’s-restaurangen i Sverige av Paul Lederhausen.[3][4] Den ligger på Kungsgatan i Stockholm och moderniserades under 2012 med ny inredning. Idag har svenska McDonald’s 219 restauranger och företaget är helt svenskägt med huvudkontor i Skärholmen i Stockholm.” Det finns egentligen sällan lägen där man snabbt eller ”akut” behöver något att äta. Det är bara slapphet. Ta i stället med ett smörgåspaket hemifrån (som man gjorde förr).… Läs mer »

Peter
Nybörjare
Peter
11 månader sedan
Reply to  Peter

Tillägg: Begreppet ”smörgåspaket” kan här ses i vidare betydelse, jmr. ingredienser i ett klassiskt svenskt ”smörgåsbord”. Jag är en boomer och därför har sådana begrepp en viss innebörd då de har följt med mig från preboomers (mor – och farföräldrargenerationer och t.o.m. ännu längre tillbaka). Så det här kanske postboomers vet mycket mycket lite om. Smörpapper finns fortfarande!

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
11 månader sedan

att skära halsen av ett djur är i princip som att strypa den.

ush! jag har ätit på McDonalds flera gånger i år.

Rickard
Nybörjare
Rickard
11 månader sedan
Reply to  Child-Of-God

Det finns inget som rättfärdigar människor att få leva på denna planet när dom behandlar djur så här https://vk.com/video28819935_456239506

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
11 månader sedan
Reply to  Rickard

kanske inte sett från världens ögon, men Herren Jesus Kristus vill inte att någon ska förgås utan att vi ska omvända oss och få kunskap om Sanningen.

Lennart
Nybörjare
Lennart
11 månader sedan

IDIOTER!!!