Mathias Wåg välkomnar Avpixlat

STOCKHOLM. Även om Mathias Wåg inte alltid är överens med Avpixlat, välkomnar AFA-grundaren nu den ”Sverigevänliga tidningen” till demonstrationen mot politiskt våld imorgon. Detta för att Wåg ser positivt på sådana som gör ett tydligt ställningstagande mot Motståndsrörelsen.

avpixlat

Under morgondagen kommer Revolutionära fronten, Antifascistisk Aktion tillsammans med andra svenskfientliga krafter, varav flera politiker, demonstrera mot Motståndsrörelsen under sken av att man manifesterar ”mot politiskt våld”. Nättidningen Avpixlat aviserade under gårdagen att de kommer sluta upp tillsammans med dem som tillsammans med Expressen nyligen hängde ut deras läsare.

Mathias Wåg, som är en av grundarna till AFA och idag är tongivande inom den grupp som kartlade och hängde ut Avpixlats läsare tillsammans med Expressen, välkomnar nu Avpixlat på Twitter.

Mathias Wåg (@guldfiske) skriver i en diskussion med Avpixlats frontman Mats Dagerlind (@Demofon) att han tycker att det är bra att Avpixlat tar krafttag mot ”extremhögern” och undrar vidare vilka insatser Avpixlat kan göra för att bekämpa och isolera Motståndsrörelsen. Wåg har tidigare uttalat sig kritiskt mot Avpixlats medverkan.

Bakom demonstrationen på söndag står nätverket Linje 17, som drivs av det trotskistiska partiet Rättvisepartiet Socialisterna tillsammans med bland andra syndikalisterna. En av funktionärerna är Mattias Bernardsson (RS) som var en av de drivande i Göteborgskravallerna. En annan är just AFA-grundaren Mathias Wåg.

wåg-twitter4 wåg-twitter1 wåg-twitter2 wåg-twitter3

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om