Mässlingsutbrott i Ukraina – elva döda

UTRIKES. Elva människor har dött och över 30 000 har blivit infekterade i ett stort mässlingsutbrott i Ukraina.

Runt 30 500 personer, inklusive 17 000 barn, har smittats av mässlingen i Ukraina i år rapporterar nyhetsbyrån AFP. Som en följd av sjukdomen har elva människor dött, bland andra en nioårig flicka som dog i lördags.

Antalet mässlingsutbrott mer än tredubblades i Europa under 2018 och det var flest fall i Ukraina. Totalt sett var det nästan 83 000 fall i Europa varav 54 000 i Ukraina. Det resulterade i 16 dödsfall i landet.

Mässling är en mycket smittsam virussjukdom som bland annat ger hög feber och utslag på kroppen. Normalt sett drabbas de smittade bara av milda symptom, men sjukdomen är fortfarande en av de största dödsorsakerna för barn globalt sett.

Källa:
Ukraine measles outbreak kills 11, infects 30,000

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tobias LindbergCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Under de senaste 20 åren har inte ett enda svenskt barn drabbats av mässling. Sjukdomen utrotades i Sverige på endast 15 år efter att vaccinering blev obligatorisk. De enda fall, ca 3 stycken per år, har varit invandrarungar hitresta från medeltiden, då vaccin mot mässling inte ännu hade upptäckts. Att Ukraina nu har 30 500 personer, inklusive 17 000 barn, smittade av mässlingen i år beror på två orsaker: 1. Brist på vaccindoser av hög kvalité (90 % av befolkningen måste vaccineras för att sjukdomen ska självdö och utrotas) till rimliga priser. 2. Platt-jord-galningar och dylika obildade dumskallar som skrämmer… Läs mer »

Tobias Lindberg
Redaktör

Jag tror du behöver läsa på lite om vacciner, du kan för lite och agerar med dina kommentarer i detta som ett etablissemangets verktyg! Att barn (och ibland gamla eller sjuka) dör av mässlingen beror på undernäring och dålig socioekonomisk nivå i ett land, inte på att de inte vaccineras. Mässlingen är en i princip helt ofarlig barnsjukdom för att land med hög socioekonomisk status. När de har så dålig socioekonomisk status så hade lika många barn dött av annat istället för mässlingen som t ex förkylningar, lunginflammation och annat sådant banalt. Uppe på detta kommer att människor även skadas… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Jag hade först tänkt ignorera ditt inlägg men inser att jag är tvingad att ge dig en personlig kommentar.

Jag har ägnat i stort sett hela mitt liv åt forskning och vetenskap inom flera ämnesområden och därvid personligen träffat och arbetat med flera av Sveriges största hjärnor.

Inom mitt specialområde är vi i Sverige färre än 10 nu levande personer med min kunskap och erfarenhet.

Dit kommer man inte genom trams.

Följande är BEVISAD VETENSKAPLIG FAKTA: Vaccin fungerar!

Slut på diskussionen, Punkt!