Mässlingen har spridits till Norrland

HÄLSA. Den mindre epidemin av mässling som startade i Göteborg har nu spridits till Västernorrland och Västerbotten, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Utbrottet av mässling har pågått i en månad och är uppe i 18 insjuknade personer. Smittspridningen har spårats till den 8 december, när en svårt sjuk utländsk man besökte vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön i norra Göteborg.

Två dagar senare konstaterades att mannen hade drabbats av mässling. Alla nu kända fall av mässling i Sverige kan spåras till sjukvården i Göteborg.

— Vi tror att alla tillhör samma grupp och samma utbrott, säger Leif Dotevall som arbetar som biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen.

Under julhelgerna insjuknade en kvinna i Örnsköldsvik i Ångermanland, Västernorrlands län. Kvinnan är bosatt i Göteborgsområdet men var i Norrland på besök. Under besöket träffade hon ett 20-tal personer.

Igår bekräftades att även en kvinna i Västerbotten smittats. Kvinnan har utsatts för smitta när hon varit på besök i Västra Götalandsregionen.

Om man misstänker att man har insjuknat i mässling ska man inte åka till sjukhus, eftersom man då sannolikt kommer att smitta andra. Istället ska man ta kontakt med sjukvårdsupplysningen, genom att ringa 1177. Personer som varit i kontakt med smittade måste behandlas under särskilda former.

Framförallt är det personer födda innan 1982 som löper risk för att smittas. Detta på grund av att vaccinationsreglerna ändrades då.

Insjuknandet vid mässling är akut med snabbt stigande feber, tilltagande luftvägssymtom i form av en besvärlig torrhosta samt irritation i ögonen. Några dagar efteråt uppträder ett stort fläckigt rött utslag.

Vid ungefär 20 procent av mässlingsfallen tillkommer komplikationer som exempelvis diarré, öroninflammation, bihåleinflammation eller lunginflammation. Risken för svåra komplikationer är högre bland spädbarn, vuxna och personer med nedsatt immunförsvar. I sällsynta fall kan även mässlingssjuka drabbas av akut hjärninflammation.

Inkubationstiden är ungefär 1-2 veckor, vilket innebär att det dröjer tills mitten av januari innan vi vet om mässlingen fått fäste även i Norrland.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Db-FredrikaMonsom Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Monsom
Medlem

vaccinindustrin är på hugget och vill pusha för sprutor vilka är tveksamt om de ens är verksama mot det de är gjorda för. Till hjälp har de det tvivelsamma WHO som sysslar med olika skumraskaffärer i olika länder…med den officiella bilden att man ”ska hjälpa”.
Medicinalstyrelsen+andra ansvariga har absolut 0 koll på vad dessa sprutor innehåller-man förlitar sig slött på tillverkarens uppgifter :)
En ökänd kampanj för unga flickor bla i Sverige att nästan tvångsvaccinera sig emot livmoderscancer har stoppats då vaccinet innehöll egendomliga ämnen som är starkt steriliserande,
fråga er varför…..

Monsom
Medlem

se vad David Icke har att säga om vacciner och om indistrin:
https://www.youtube.com/watch?v=xfQvefx8NpE

Fredrika
Medlem

Aha!? Så producenterna av HPV viruset har medvetet lagt till en steriliserande komponent, menar du? I USA har läkemedelsindustrin ansvarsfrihet för vaccin. Så de kan ju köra på ett tag. Vare sig de peppat vaccinen eller inte. Djävulskt i vilket fall.

Såklart låter denna rasfrämlingsimporterade mässling som den nya svininfluensan man ska vaccineras mot. Eat sh*t, Läkemedelsverket och Socialstyrelsen. Jag har morakniv.

.db.
Medlem

Nickar instämmande.
”rasfrämlingsimporterade mässling”