Massivt tapp för polisen – tre av tio har slutat

INRIKES. Tre av tio poliser arbetar inte längre inom yrket de en gång utbildat sig till visar färska siffror från Statistiska centralbyrån.

Enligt en färsk undersökning gjord av Statistiska centralbyrån har tre av tio poliser lämnat yrket. Trenden är liknande med andra samhälleliga tjänster såsom lärare och sjuksköterskor, där bland annat yrkeslärarkåren tappat hela 39 procent.

Undersökningen bygger på att man jämfört dagens antal poliser mot de antal som år 2015 befann sig inom yrket. Tappet på närmare trettio procent har således skett på bara två år.

Enligt Polisförbundets Lena Nitz hoppas man kunna fylla gapet genom att locka tillbaka poliser som har slutat. Hon säger dock att det då behövs att både lönerna och arbetsmiljön blir bättre.

Huruvida Nitz förhoppningar om att återrekrytera förlorat manskap förverkligas i framtiden står oklart. Vad som dock står klart är att allt fler studenter hoppar av polisutbildningen, något som Nordfront rapporterat om tidigare.

Källa:
Nära 6000 poliser jobbar inte kvar i yrket

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
DavidJan HjelmErnst*Db*Ingemar Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Enligt Polisförbundets Lena Nitz hoppas man kunna fylla gapet genom att locka tillbaka poliser som har slutat. Hon säger dock att det då behövs att både lönerna och arbetsmiljön blir bättre.

Alla med minst två fungerande hjärnceller inser att om arbetsmiljön ska bli bättre så måste 2 miljoner arbetsmiljöförstörande individer repatrieras per omgående och en halv miljon inre fiender interneras – men fortsätt drömma Lena, du kommer säkert att få en pension som du kan leva på.

Ingemar
Medlem

Det är de bra poliserna som slutat, de utan moral jobbar kvar…

b¤d
Medlem

Jaha.

Vad bra. Och så skålar vi på det…
Ingen vill bli potatisgris i vårat land
längre.

Lingon.

Ernst
Medlem

med tanke på hur polisen behandlar NMR så fäller i alla fall inte jag några tårar. jag ser gärna att alla poliser jobbade med något annat.

Jan Hjelm
Medlem

Lärare, socionomer och sjuksköterskor har också många som hoppar av. Precis de yrken som verkligen får ta första och största smällen av främlingsinvasionen. Löner och arbetsmiljö som orsak, ja delvis. Men kom ihåg att förr var det ett drömläge att landa ett statligt jobb. ”Statens kaka är liten, men den är god.” Alltså att lönen var inte den högsta, men tryggheten var närmast garanterad fram till pensioneringen. Klåfingriga politiker försökte inte detaljstyra verksamheterna. Sådant leddes av tjänstemän som inte var politiskt tillsatta utan löd under ämbetsman-lagar med risk för straff för tjänstefel. Numera är det målstyrning, policydokument, strategier och detaljstyrning… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Numera är många av de här verksamheterna även privatiserade vilket innebär att det är fotfolket som får ta de ”spännande utmaningarna”, medan ”vinsten” med invandringen hamnar i (((globala aktörers))) fickor.

Jan Hjelm
Medlem

Jag undrar när staten blir så desperat att de börjar expropriera Vaktbolag och göra väktare till B-poliser (beväpnade)?

Deva
Medlem
Deva

Lösningen kommer bli och är redan att rekrytera kulturberikare och snart öppnar den nya polishögskolan i Malmö.

Karl-Путин A
Medlem

Det är naturligtvis bara en tidsfråga. All skit som förekommer i den så omhuldade ”smältdegeln” USA kommer hit förr eller senare. Ska man parkera sin bil någorlunda säkert i en amerikansk storstad så får man leta upp ett taggtrådsinhägnat område där det sitter en beväpnad vakt vid in/utfarten. Skolor, affärer, motell – likadant.