Massiva skriverier om Fredrik Vejdeland i Kungälvsposten

KUNGÄLV. Efter att ha lyssnat på Radio Regeringen har Kungälvsposten skrivit flera längre artiklar om Nordiska motståndsrörelsen i Kungälv.

Det var den 3 mars som Fredrik Vejdeland, som kandiderar för Nordiska motståndsrörelsen i kommunvalet i Kungälv, närvarade i Radio Regeringens radioavsnitt. Avsnittet har lett till att lokaltidningen Kungälvsposten nu skrivit tre längre artiklar om Vejdeland och Nordiska motståndsrörelsen i Kungälv.

”De har tänkt ut en strategi för Kungälv”
I den första artikeln, ”Nazister värvar unga i Kungälv”, har Kungälvsposten intervjuat Christer Mattsson, som vill förbjuda Nordiska motståndsrörelsen genom att kriminalisera organisationens symbol. Mattsson, som leder Toleransprojektet och som gjort karriär på John Hrons död, fick nyligen en doktorstitel vid Göteborgs universitet som kommunens invånare betalat 4,5 miljoner kronor för.

Mattsson varnat för Nordiska motståndsrörelsens framfart och menar att det sker en rekrytering av ungdomar i kommunen och att det långtifrån handlar om ”skinnskallar med alkoholproblem”. Kommunen måste nu börja satsa på Toleransprojektet igen, tycker Mattsson.

— Det har varit ett internt politiskt käbbel och några av politikerna har kanske inte förstått allvaret. Nu har man förlorat styrfarten och därmed en del av sin förmåga. Vill man ha tillbaka den behöver man satsa igen, säger han och menar att satsningen halverats de tre senaste åren när den egentligen borde ha fördubblats.

— Lyssnar man på NMR:s podd och intervjun med Fredrik Vejdeland, som kandiderar till kommunfullmäktige, då förstår man hur fokuserade de är på Kungälv, att de har tänkt ut en strategi och att de vet vad de ska göra, fortsätter han.

Noterbart är att Kungälvspostens chefredaktör Katarina Berg, som skrivit de tre artiklarna, faktiskt citerat Vejdeland ordagrannt och flera gånger också plockat de bästa citaten.

Om Fredrik Vejdeland får en plats i kommunfullmäktige, ska han inte ”…sitta och fika med folkförrädarna” och syftar på SD som han betecknar som ”…en trött gammal skara. De sitter i kommunfullmäktige och gör inte ett skit.

”På största allvar”
I den andra artikeln, ”Odhner: ’Vi har nolltolerans'”, intervjuas kommunalrådet Miguel Odhner (S) och oppositionsrådet Anders Holmensköld (M) som båda beklagar sig över att de inte kan göra någonting åt att Nordiska motståndsrörelsen ställer upp i Kungälv.

Odhner säger att kommunen har nolltolerans mot vad man kallar för ”våldsbejakande extremism” och att han tar Nordiska motståndsrörelsens framfart ”på största allvar”.

Holmensköld, som trots detta är den mest hätska av de båda, ifrågasätter huruvida Kungälvsposten verkligen ska skriva om Nordiska motståndsrörelsen då organisationen ”en liten gruppering” som inte ”förtjänar att få så mycket uppmärksamhet som de får nu”.

Foto: Skärmdump från kp.se

Fritidsledare: ”Vi märker att ungdomarna pratar om Nordiska motståndsrörelsen”
Holmenskölds försök att reducera Motståndsrörelsens betydelse motsägs i den tredje artikeln med projektledaren Alaa Awad från Trygga ungdomsmiljöer. Awad har noterat att allt fler ungdomar i Kungälvs kommun aktiverar sig och pratar om Nordiska motståndsrörelsen.

Denna artikel skriver Nordfront om här där man också intervjuar Fredrik Vejdeland om hans syn på nästa generations motståndsaktivister.

Nedan kan du lyssna på den intervju som gav upphov till Kungälvspostens artikelserie:

Listen to ”Radio regeringen #104: Samtal med Fredrik Vejdeland” on Spreaker.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GrottbjörnenDavidKarl AValhallaPeter H. Norrland Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Christer Mattsson leder ett toleransprojekt, S svarar med nolltolerans! :D
De vet inte vad de säger eller håller på med. Det måste vara en viss ryggradslös människotyp som trivs med sig själv i ett sådant klimat av småaktighet.

Peter H. Norrland
Medlem

Nu börjar (((ormarna))) slingra sig rejält av rädsla, för så roligt kan jag inte tänka mig att det kommer bli för dom att stå där skyldig för folkförräderi och all deras galenskap dom spridit i årtionden äntligen är över!

Valhalla
Medlem

Christer Matsson sysslar tydligen med att i sitt jobb förfölja och hänga ut nationalister. I januari gick han ut i Aftonbladet och hängde ut N E Hennix. Vad är Mattson för en lömsk figur?

Karl-Путин A
Medlem

En kommunistisk fritidsledare som gjort karriär på John Rhons död. Han är tydligen inte nöjd med miljonregnet över honom, utan vill se en fördubbling för att kunna fortsätta skapa intolerans mot det svenska folket.

Intoleransprojektet borde hans och Expos gemensamma propagandaorgan heta.

Valhalla
Medlem

Är det verkligen lagligt det som kommunisten Mattsson ägnar sig åt?
Nordfront bör syna denne usling i sömmarna

Karl-Путин A
Medlem

Att hans skattemiljoner, som jobbats ihop av kungälvska skatteslavar trillade in på hans bankkonto genom ett tjänstemannabeslut, dvs en kumpan som antagligen hade en jävställning, återstår att utreda.

Med Fredrik Vejdeland i Nämndhuset i höst kommer parasiterna att få det hett om öronen.

På vilka demokratiska grunder [läs mygel] har Christer Mattsson fått alla skattemiljoner som nu används för att förfölja och trakassera kungälvska och svenska skattebetalare?

Deva
Medlem
Deva

Sliskig självgod äcklig typ … Frimurar vibbar …

Valhalla
Medlem

(())

Grottbjörnen
Medlem

det börjar svida i kinderna på pk-sossarna!