Massiv ökning av antidepressiva läkemedel till barn

HÄLSA. Mängden antidepressiva läkemedel som skrivs ut till barn har tredubblats sedan 2007.

Mängden antidepressiva läkemedel som skrivs ut till barn har tredubblats sedan 2007. Under förra året fick nästan 5 700 barn under 14 år sådana preparat utskrivna till sig.

Situationen är såpass illa i dagens kulturmarxistiska Sverige att till och med 431 barn mellan 4 och 9 års ålder brukar antidepressiva mediciner.

Nordfront har tidigare skrivit om liknande ökningar bland åldersgruppen 15 till 34 år, där det framkommit att antidepressiva medel skrivs ut närmast på rutin av många läkare.

— Det är inte bra. Jag är inte emot mediciner, det behövs, men det är en quickfix som inte är det mest verksamma. Det är ett problem att man kan ta till en behandlingsmodell som man vet inte är mest effektiv, men det är den som är snabbast och den som det finns resurser och tillgång till, sa Anders Wahlberg, ordförande på Sveriges psykologförbund, tidigare i höst till Sveriges radio.

En kvinna från Boden berättade exempelvis att hon sökte hjälp för psykiska besvär när hon var 17 år och fick utskrivet antidepressiva direkt. Detta innan hon ens blev erbjuden någon slags samtalskontakt. Istället tog det sex år innan hon fick börja gå i terapi för att få hjälp att arbeta med sina problem.

Källa:
Tredubbling av antidepressiva läkemedel till barn

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Donnie_DH_Maxim Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Maxim
Medlem

Finns bara ett botemedel… NATIONALSOCIALISM!

_DH_
Medlem
_DH_

De läkare som skriver ut piller åt barn borde verkligen ställas inför folkdomstol. För att inte tala om de som utför könsbytesoperationer.

Donnie
Medlem

Det enda jag hör när jag ser eller läser något som det här är , Läkemedels jättar som till alla buds medel skall sälja sin skit . Undrar vilka läkare eller psykologer som är mutade , förmodligen alla !!!!