Massiv kritik efter SÄPO:s absurda utspel

REGERINGEN. Säkerhetspolisen blir utskrattad på Twitter efter utspel om ”våldsbejakande högerextremism”. Men många ser också med allvar på hur politiserad myndigheten har blivit och menar att man blundar för de verkliga problemen.

Tidigare idag lanserade SÄPO teorin om att ”våldsbejakande högerextremism” även innefattar sådant som antifeminism, djurrättsaktivism och vad många tolkar som att man är emot etablissemangets syn på klimatet. Att vara emot exempelvis feminism eller vara ”klimatförnekare” är alltså inte bara ”högerextremt” utan också ”våldsbejakande” om man ska gå efter Säkerhetspolisens officiella uttalande.

Enligt Säpo är numera även djurrätts- och klimataktivism en del av det ”högerextrema hotet”.

Då definitionen av vad som nu är ”våldsbejakande” vidgats till att nå massvis med människor som inte alls skulle känna igen sig i den beskrivningen undrar många nu om de själva finns med i SÄPO:s register för att de har en annan uppfattning i exempelvis klimatfrågan.

I kommentarerna till SÄPO:s tweet undrar människor även om det inte gått för långt när nu Säkerhetspolisen, som ligger under Justitedepartementet och Morgan Johansson (S), utmålar så stor del av befolkningen som ”våldsbejakande högerextremister” samtidigt som islamistiska extremister inte verkar bekämpas lika hårt som oliktänkande svenskar.

SÄPO:s tweet har i nuläget 317 kommentarer. I stort sett samtliga är starkt kritiska till det Säpos utspel.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments