Massgrav upptäckt i återerövrad IS-huvudstad i Syrien

UTRIKES. Hjälparbetare har upptäckt en massgrav under en fotbollsplan i staden Raqqa, som nyligen återerövrades av terrorsekten IS. Hittills har drygt femtio kroppar grävts fram, men man beräknar att uppemot 200 personer kan ligga begravda på platsen.

Bild från strider om staden Raqqa, som länge var en av IS viktigaste städer.

Staden Raqqa i Syrien var länge terrorsekten Islamska statens (IS) självutnämnda huvudstad. Men efter hårda strider med kurdiska styrkor så lyckades man i oktober förra året att befria staden.

Nu har hjälparbetare upptäckt en massgrav bland stadens ruiner, närmare bestämt under en fotbollsplan bredvid ett av stadens sjukhus.

— Det var uppenbarligen den enda platsen som fanns tillgänglig för att begrava människor, något som gjordes i all hast. Jihadisterna uppehöll sig på sjukhuset, säger Abdallah al-Eriane, en högt uppsatt tjänsteman i staden, rapporterar Svenska Dagbladet (SvD).

Enligt al-Eriane har man hittills grävt fram femtio kroppar, men man tror att så många som 200 kan ligga begravda bland ruinerna.

Vissa kroppar ska vara märkta med ”nom de guerre”, vilket är ett slags soldatnamn som jihadister får medan civila kroppar endast är märkta med förnamn.

Detta är bara en i mängden av massgravar som upptäckts i Syrien och Irak i samband med att områden befriats från IS.

Källa:
Massgrav upptäckt i al-Raqqa

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AnnaKarl ARichardVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Undrar hur många årtionden vi får ha fotbollsplanen för just fotboll – men förhoppningen är ju att NMR använder dessa emellanåt för nationella uppvisningar och festligheter inom snar framtid då är både fotbollsplanerna och Sverige räddad från begravningsplatser.

Richard
Medlem

Ett antal liv på CIA:s och Israels samvete.
Se Carla Ortiz berätta om Syrien.
https://www.youtube.com/watch?v=DCu8mNC1JyE

Anonym
Medlem
Anonym

Nu har de haft lite sköj igen. Noterade att Carla Ortiz har ett adams äpple. Det räcker för mig.

Karl-Путин A
Medlem

Om den USA/Israelkontrollerade organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) vill hitta spår av kemvapen så är det här de ska söka – men det kommer inte att ske eftersom de verkliga (((krigsförbrytarna))) inte får avslöjas.