Martin Timell på krigsstigen: Ska stämma flera lögntidningar för förtal

INRIKES. Den folkkäre tv-profilen Martin Timell fick sparken av TV4 efter anklagelser om trakasserier och våldtäkt, men friades senare av både tingsrätt och hovrätt. Nu stämmer han Expressen och dess dåvarande ansvarige utgivare Thomas Mattsson för att han felaktigt pekats ut som våldtäktsman och kommer även driva process mot Dagens Nyheter, Hänt i veckan och Aftonbladet.

Det var 2017 under den så kallade metoo-hösten som Martin Timell pekades ut som våldtäktsman i skvallertidningen Expressen, något som andra mainstreammedier hakade på och skapade en mobbstämning mot tv-profilen. Timell nekade hela tiden till anklagelserna och friades också sedermera i båda rättsinstanser där anklagelserna behandlats.

Tv-profilen har tidigare stämt sin förra arbetsgivare TV4 och enligt uppgifter till Expressen nådde man en överenskommelse där kanalen betalat honom närmare nio miljoner för uteblivet arvode.

Till Dagens Media säger Martin Timell att han kommer fortsätta förtalsanmäla de medier som publicerade hans namnuppgifter i samband med anklagelserna 2017. Tidningar som han kommer driva process mot är Expressen, Dagens Nyheter, Hänt i veckan och Aftonbladet. Samtliga har blivit fällda av Pressens Opinionsnämnd för att de brutit mot god publicistisk sed med sina anklagelser.

Expressens dåvarande ansvarige utgivare Thomas Mattsson förklarar för TT att han inte vill kommentera stämningsansökan i dagsläget.

Om Timell, som han påstår, ska stämma även Sofia Olsson Olsén, Olle Zackrisson, Fredric Karén och Peter Wolodarski blir det här ju en rätt omfattande sak. Jag välkomnar allas rätt att få sin sak prövad i tryckfrihetsmål, men givet att publiceringarna gjordes 2017 vill jag nog vänta in att jag först blir delgiven stämningsansökan och sedan domstolens beslut om det ska utfärdas någon stämning, innan jag kommenterar detta närmare.

Sedan tidigare har Pressens opinionsnämnd (PON) fällt dessa tidningar, då man menar att de brutit mot god publicistisk sed under rapporteringen om anklagelserna mot Timell.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Nybörjare
Peter
2 månader sedan

Give ’em Hell Timell! 👌🏻
Jag håller verkligen tummarna för att du ska lyckas!!!

Harald
Nybörjare
Harald
2 månader sedan

Tyvärr har tidningarna visar sig ha immunitet mot påföljder även när dom uppsåtligen trakasserar och förtalar vanliga människor, nåt som dom ”granskande” medierna aldrig gör mot makt människor.

Trots det javisst Timell! Dra fram dom smutsiga svinen som låtsas vilja skydda kvinnor genom att försöka sätta dit oskyldiga. Särskilt viktigt är det att platta till dom maktfullkomliga Mattsson och juden Goldstein med fejknamnet Wolodarski.

Jim
Nybörjare
Jim
2 månader sedan

Äntligen gör denna man något vettigt