Martin Saxlind debatterade mot Luai Ahmed

DEBATT. Nordfronts chefredaktör debatterade nyligen med sverigedemokraten Luai Ahmed. Nu har Ahmed laddat upp debatten i sin helhet på Youtube.

För några veckor sedan bjöd den homosexuelle SD-debattören Luai Ahmed in Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind till ett samtal. Ahmed har väckt en del uppmärksamhet på sociala medier för uttalanden som att ”jag är SD:are för att jag är bög” och hans starkt kontrajihadistiska budskap har hyllats av så kallade Sverigevänner, men även personer som Jeff Ahl och Ingrid Carlqvist.

I en artikel på sin blogg ”Luaibladet” skriver Ahmed om varför han bjöd in Saxlind till debatt:

Nästan hela Sverige ser NMR som en terrororganisation men mitt argument är att även om det stämmer att de är det, så måste vi samtala med dem. Jag vill absolut inte höra vänstern säga till mig ”NMR vill mörda mig”, sen vandra iväg med den sjuka tanken i sinnet. Jag måste prata med NMR och höra varför de vill mörda mig. Trots att jag är i princip deras största mardröm: en arab bögjävel som faktiskt älskar Sverige och arbetar för föränding.

Till min förvåning, när jag debatterade med NMR:aren Martin Saxlind fick jag åtminstone inte höra att jag var ett fån, pucko och en idiot. Inga rasistiska påhopp som jag fick av extremvänstern.

Det Ahmed troligtvis syftar på är hans deltagande i IRM:s Henrik ”Henko” Johanssons podd ”Haveristerna”, som enligt många havererade rejält och urartade i känslomässiga skrik och skällsord från Henkos sida.

Debatten med Saxlind är nu publicerad i sin helhet på Youtube och är en timme lång. Saxlind och Ahmed diskuterar bland annat skillnaden mellan Nordiska motståndsrörelsen och SD, varför inte rasfrämlingar kan bli svenskar, varför svenskar föder få barn, hur man bygger ett folkhem och hur det gick till när Sverige blev mångkulturellt.

Responsen på Youtube har varit positiv och många skriver positivt om Saxlinds insats. En användare skriver exempelvis:

En eloge till Martin som visar respekt och som verkar veta vad han talar om. NMR måste också få höras. Det finns många svenskar som inte är rädda för dem, trots att PK-Sverige gör allt för att vi ska vara det. En eloge till dig också Luai som lät honom tala, även om det inte blev riktigt som vi tänkt oss.

En annan användare påpekar kontrasten mellan den här debatten och Ahmeds debatt med ”Haveristerna”:

När NMR tycker Luai har fel så förklarar de varför de tycker som de gör

När Inte Rasist Men tycker att Luai har fel: HÅLL KÄFTEN PÅ DIG DITT JÄVLA FÅÅÅÅÅN

Användaren ”V” fyller i på samma tema och skriver att det är en ”sjuk värld när man tycker att bokstavliga nassar är mer civiliserade än stundande folkvalda politiker”.

Andra kommentarer riktar kritik mot hur Luai betedde sig under debatten:

Dags för dig att ta reda på lite mer vad NMR står för, du kastar ju ur dig en massa anklagelser som inte stämmer.
Kul att du tar debatten iallafall.

Ahmed skriver också bland kommentarerna på Youtube att han debatterade lite för känslosamt och att Saxlind vann debatten.

Nordfront har varit i kontakt med Saxlind och ställt några frågor om debatten:

Varför ställde du upp på den här debatten?

— Oavsett vad man tycker om Luai som person så har han en del tittare på sin kanal som tillhör vår målgrupp. Så det var för att nå ut till invandringskritiska svenskar som annars mest läser om Nordiska motståndsrörelsen och Nordfront i lögnmedia. Jag såg det också lite som ett experiment eftersom det är sällan man kan ha längre diskussioner av det här slaget med utomeuropeiska invandrare. Rent generellt är vi ju också utestängda ur alla debatter som sker i mainstreammedia, så vi måste ta oss runt det och skaffa oss mer debatterfarenhet och det här var ett sätt att göra båda sakerna på.

Vad hade du för plan inför debatten?

— Jag planerade inte så mycket utan gick mest in med inställningen att jag ville diskutera sakligt och ta reda på vilka saker vi kan hålla med varandra om och vilka frågor vi kommer ha olika åsikter i. Jag var också medveten om att många som ser debatten kommer ha en del fördomar om Motståndsrörelsen som det är bra att krossa.

Hur tycker du att debatten gick?

— Jag kände i efterhand att jag kanske var lite för ”snäll” i vissa lägen. Men jag tycker att om man är inbjuden som gäst på någon annans kanal får man låta värden prata till punkt även om man blir provocerad av något. Några få gånger tröttnade jag väl på vissa felaktiga anklagelser och blev lite upprörd och högljudd, men jag kanske var lite för lugn även om många verkar ha uppskattat det också.

Vad menar du var ”felaktiga anklagelser”?

— Bland annat det om att Nordiska motståndsrörelsen skulle ligga bakom att massa asylboenden brunnit ner. Det är helt taget ur luften och vore lite som att jag skulle anklaga Luai för att ligga bakom massa våldtäkter i Malmö. Sen var det hur vår invandrings- och återvandringspolitik framställdes som ren illvilja mot rasfrämlingar när det som enar oss bakom den politiken egentligen bara är att vi vill bevara vårt eget folk. En medlem i Motståndsrörelsen behöver inte känna något rashat, även om många helt klart gör det på grund av det existentiella hotet mot vår ras överlevnad och alla övergrepp som vårt folk utsätts för av rasfrämlingar.

Har du några sista ord att säga om debatten?

— På det stora hela gick det bra men det finns en del saker att slipa på till nästa gång jag gör något liknande.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments