Marine Le Pen ställs inför rätta

FRANKRIKE. En källa inom det franska rättsväsandet bekräftar att partiledaren Marine Le Pen nu kommer att ställas inför rätta efter att ha publicerat IS-bilder på sin Twitter.

Marine Le Pen. Foto: Claude Truong-Ngoc/CC BY-SA 3.0,

Det invandringskritiska Nationell samling blev största parti i Frankrike efter EU valet. Men nu kommer partiledaren Marine Le Pen att ställas inför rätta för att 2015 ha publicerat bilder från Islamiska staten härjningar på sin Twitter. Det handlar om tre olika publiceringar, däribland en film där IS-anhängare avrättar tillfångatagna fiender.

Redan förra året stod det klart att hon skulle åtalas för att ha spridit “våldsamma budskap som uppmuntrar terrorism eller pornografi eller allvarligt skadar människans värdighet och som kan ses av minderåriga”.

En domstol har också tidigare krävt att hon genomför en psykiatrisk undersökning med tanke på det så kallade brottet som hon är misstänkt för.

Om Marine Le Pen döms riskerar hon fängelse i upp till tre år och böter på upp till 762 000 kronor.

Som EU-parlamentariker åtnjöt Marine Le Pen tidigare diplomatisk immunitet, någonting som hon blev av med efter att EU-parlamentet röstade i frågan.

Källa:
Marine Le Pen ställs inför rätta för IS-tweetar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments