Människosmugglare stämmer Matteo Salvini för förtal

ITALIEN. Efter att ha landstigit på den italienska ön Lampedusa med 44 migranter som hon hämtat upp med sin båt Sea Watch 3 blev hon kallad ”kriminell”, ”pirat” och ”människosmugglare” av landets inrikesminister Matteo Salvini. Nu stämmer Carola Rackete inrikesministern.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini stämns nu av en människosmugglare som han kallat för människosmugglare.

Det är den tyska kaptenen Carola Rackete som stämmer Italiens inrikesminister Matteo Salvini för förtal. Bakgrunden är att hon plockat upp 44 främlingar på Medelhavet och fört dem till den italienska ön Lampedusa, varpå Salvini på Twitter kallat henne för bland annat ”kriminell”, ”pirat” och ”människosmugglare”.

Totalt handlar det om 22 anklagelser som framförts i en fjorton sidor lång stämningsansökan.

Nyligen åtalades en annan tysk sjökapten vid namn Pia Klemp för människosmuggling, efter en lång utredning som genomförts av italiensk underrättelsetjänst. Hon misstänkts för att ha smugglat över 1 000 främlingar till Italien och riskerar upp till 20 års fängelse.

Källa:
Sea Watch-kaptenen stämmer Salzvini

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Pia Klemp ”riskerar upp till 20 års fängelse.”

Vad är det för trams? Häng ludret i en lyktstolpe!

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

Nej, det är för snällt. 20 års fängelse åsamkar henne mer av välförtjänt lidande men synd att det inte blev 40 bara.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Båda två är brottslingar, Carola Rackete och Pia Klemp. Européerfientliga européer är vansinniga fanatiker och argumenterar ofta att europeiska länder är väldigt rika och måste ta in ”fluktingar”. De vet inte eller de förtiger att alla europeiska länder är fruktansvärd skuldsatta. Carola Rackete hade möjlighet att lämna de afrikanska parasiterna i Afrika men hon for två veckor på Medelhavet för att provocera slutligen Italiens proeuropéeiska regering. Om afrikaner fick hälsoproblem är hon skuldig och hon har utsatt dem för fara. Hon agerade mot italiensk och EU-rätt.
AfD-politiker Beatrix von Storch säger hur rättsituationen är, tyvärr på tyska.
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=lCpuPbbtzwo

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan
Reply to  Klaus

Storch åtalar Rackete för illegal immigration, migrantvärvning (medhjälp till flykt) och brott mot landsfreden (Landsfriedensbruch). Det är ju något den tyska regeringen måste åtalas för plus högförräderi.
Storch säger att Rackete är ingen hjälte men en brottsling, Salvini är en hjälte.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

All heder till Salvini han försvarar Europa mot ockupanterna.Folkförrädarna Klemp och Rackete ska inte ens ha en rättegång dom ska hängas direkt för det avskyvärda brott de begått.