Manlig och kvinnlig skolpersonal häktade för grov våldtäkt mot barn

INRIKES. En man och kvinna som arbetar på en skola i Bohuslän har nu häktats för grov våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha pågått under fem års tid och kvinnan har erkänt att sexuella övergrepp har skett.

En kvinnlig och en manlig skolanställd i 30-årsåldern sitter just nu häktade på sannolika skäl för grov våldtäkt mot barn. När häktningsförhandlingen inleddes ska kvinnan ha erkänt flera sexuella handlingar mot offret vid i alla fall ett tillfälle. Övergreppen ska ha begåtts mellan 2010 och 2015, alltså under fem års tid.

— Då det rör sig om grov våldtäkt mot barn så har personen varit under 15 år, men i övrigt vill jag inte kommentera, säger kammaråklagare Carina Gustafsson.

De båda gärningsmännen har haft anställning på en skola i en kommun i Bohuslän. När de båda förövarna häktades kallade kommunen in en krisledningsgrupp med bland annat representanter från skola och socialtjänst.

— Just nu jobbar vi med informationsinsatser riktade till elever och föräldrar ute på skolan, säger kommunchefen och fortsätter:

— Vi har satt en jourorganisation i sjön som kommer finnas tillgänglig under hela helgen.

Det är dock fortfarande oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna. Men både mannen och kvinnan är avstängda från sina tjänster i avvaktan på den fortsatta polisutredningen.

Källor:
Man och kvinna häktade för grov våldtäkt mot barn – kvinnan erkänner
Kommunen stänger av personerna som misstänks för grov våldtäkt mot barn

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
StefanFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Så går det när man importerar rasfrämlingar och låter dem sköta barnomsorgen.

Stefan
Medlem

Är det bekräftat?