Manipulativ undersökning påstår att 98 procent av svenskarna tror på ”Förintelsen”

HISTORIEFÖRFALSKNING. Forum för levande historia har på order av regeringen gjort en kontrollundersökning där 1027 personer har fått svara på frågor om ”Förintelsen”. 98 procent svarar lydigt att de är säkra på att denna myt är historisk fakta.

Myndigheten Forum för levande historia har genomfört en husförhörsliknande undersökning om svenska folkets uppfattning om den så kallade ”Förintelsen”. 1027 personer i åldrarna 14-79 år har fått svara på frågor som: Kan du beskriva vad Förintelsen var? Vilka var offren? Vilka var ansvariga?

Rapporten om undersökningen presenterades på torsdagsmorgonen vid ett seminarium betitlat ”Uppfattningar om Förintelsen”. Själva rapporten finns inte tillgänglig ännu, utan kommer att publiceras först om några veckor. Rapportförfattare är Oscar Österberg, forskningssamordnare vid Forum för levande historia, som talade vid seminariet.

Österberg sa bland annat att begreppet ”förintelsen” är nästan unikt för Sverige – inte ens i våra grannländer används den termen, utan de flesta länder använder antingen ord som betecknar folkmord eller använder den engelska termen ”holocaust”.

Termen ”förintelsen” skapades av en svensk TV-producent i samband med att den amerikansk-judiska TV-serien ”Holocaust” sändes i Sverige i slutet av 70-talet. Vid den svenska lanseringen av filmen Schindlers list etablerades uttrycket sedan ytterligare.

Fler tror på ”Förintelsen” i Sverige än i Israel
Det resultat i den agendastyrda undersökningen som lyfts fram särskilt av både Forum för levande historia och av lögnpressen är att omkring 98 procent av de tillfrågade lydigt svarar att de är säkra på att ”Förintelsen” har ägt rum. Bara två procent anger att de inte tror på myten.

Sverige ligger därmed före Israel när det gäller att tro på ”Förintelsen”. Och jämfört med övriga värden är försprånget gigantiskt – en tredjedel av européerna känner inte ens till ”Förintelsen”.

— Jag skulle nog säga att jag blev positivt överraskad. Jag hade nog väntat mig kanske en mer komplex bild, lite mer av historieförnekelse, säger judinnan Ingrid Lomfors, överintendent på myndigheten Forum för levande historia.

Nordiska motståndsrörelsen hålls medskyldiga för ”Förintelsen”
På frågan om vilka som var ansvariga för ”Förintelsen” svarar en majoritet nazisterna – betydligt färre svarar tyskarna, och bara en liten andel svarar Hitler. Detta tyder på att myndigheterna har lyckats, inte bara att pränta in myten om ”Förintelsen” som fakta, utan också bilden av en ideologi – nationalsocialismen – som mordisk och ond.

Detta följer i sin tur den agenda som myndigheterna inte gör någon hemlighet av, där man med hjälp av guilt by association överför skuld till nutida nationalsocialister för påstådda brott i det förflutna, för att därigenom skapa argument för att förbjuda obekväma ideologier och rörelser.

— Det faktum att Nordiska motståndsrörelsen har tagit så stor plats i det offentliga rummet påverkar resultatet i undersökningen, eftersom människor kopplar ihop dem med det som hände under andra världskriget, säger Stéphane Bruchfeld, en av författarna till propagandaskriften …om detta må ni berätta… 

Propagandisterna menar alltså att det är Motståndsrörelsens offentliga aktiviteter som är orsaken till att människor förknippar nationalsocialismen med den påstådda ”förintelsen”, inte att det är myndigheternas medvetna och illvilliga hjärntvätt som har skapat en sådan koppling.

”Så kallade offergrupper”
När det gäller frågan om vilka som blev offer för ”Förintelsen” visar undersökningen att många även räknar in andra offergrupper än judar, som till exempel romer, homosexuella och funktionsnedsatta. Lomfors kommenterar detta så här:

— Definitionen har blivit bredare och bredare kan man säga, att man inkluderar fler så kallade offergrupper, säger hon.

Det är intressant att notera att Lomfors själv väljer att tala om ”så kallade offergrupper”. Eftersom såväl antalet offer som floran av kategorigrupper hela tiden förändras är det nog ett klokt ordval.

En kuriös incident i sammanhanget var att under seminariet där undersökningen presenterade började en slambil arbeta alldeles utanför lokalen, vilket spred en stark avloppsstank i hela församlingen.

Källor:
Unik undersökning om Förintelsen klar
Live från seminariumet ”Uppfattningar om Förintelsen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Detta är ju helt sensationellt! Sverige ligger därmed före Israel när det gäller att tro på ”förintelsen”. Och jämfört med övriga värden är försprånget gigantiskt. En tredjedel av européerna känner inte ens till ”förintelsen”. https://www.nordfront.se/en-tredjedel-av-europeerna-kanner-inte-till-forintelsen.smr

Det är för bra för att vara sant det här. Nästan som det var fake news.

Men f.d. Stasi judinnan Angela Merkel som numera är ”högerkonservativ” hade nyss en bra strategi för att bevisa att stödet för ökad invandring från MENA är enormt stort i Tyskland. Hon besökte skolor i MENA-ockuperade områden och fann att ”tyskarnas” stöd för ökad invandring är massivt.

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Som en humoristisk medlem i NRP för länge sedan uttryckte: Ponerar att vi kommer till makten. Då skall vi undersöka sanningshalten över den påstådda gasningen. Är detta lögn och bluff – ja då måste vi gasa 6000 000 judar – för vi kan ju inte ändra på historien. (Det var tillåten att skämta under 60 talet.)

d.b
Nybörjare
d.b
1 år sedan

Bah. Uppblåsta siffror.
Idag är vi säkert uppe i 6 milj förolämpningar och lögner mot oss vita.

Tyvärr är vi idag uppe i känsloyttringarnas samhälle. Det är din känsla och ytlighet som avgör.

4 blykapslade lingon.

Den-Kristne
Nybörjare
Den-Kristne
1 år sedan

Forum För Levande Historia = Forum För Levande Hjärntvätt.

Tors Spjut
Nybörjare
Tors Spjut
1 år sedan

Så de vill visa något slags kvitto på hur bra deras patologiska hjärntvätt fungerar? Ja, bravo. Stående ovationer osv…

Bitte
Nybörjare
Bitte
1 år sedan

Hur kan man få det till att 98 % av svenskarna tror på bluffen, när det är 98 % av 1027 tillfrågade personer med okänd etnicitet som tydligen gått på planetens största lögn?

Thor
Nybörjare
Thor
1 år sedan

Definationen av ordet ”sanning” är att det de flesta tror och är överens om är en sanning.
När den siffran kommit under 50% så är det ingen sanning längre.
Alltså så kan den maktelit som äger och kontrollerar opinionsbildande media skapa vilka sanningar de vill.
Vinnaren skriver historien.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

Svenska folket är utsatt för en otrolig påverkanskampanj i denna fråga och man kan heller inte lita på hur myndigheter frågar folk och hur dom tolkar svaren för att det ska passa pk ideologin.Så därför är detta svar helt ointressant för en normalt funtad människa.

Torkelsson
Nybörjare
Torkelsson
1 år sedan

Jag tycker det är fantastisk att man använder just ordet ”TROR” på förintelsen, i det ordet ryms en hel del tvivel anser jag, samt att det bevisar att det rör sig om just tro, och inte fakta.

Varför ställde man inte frågan annorlunda, t.ex. ”kan man otvivelaktigt anse att förintelsen ägt rum, där 6 milj. judar gasades till döds”?

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan
Reply to  Torkelsson

Den egentligen siffran officiellt är ju inte att det är 6 miljoner som gasats utan ca 3 miljoner.