Mångkulturförespråkare önskar livet ur fördomsfulla äldre

INRIKES. Mikael Hjerm, professor i sociologi vid Umeås universitet och ”expert på mångkulturalism”, säger i en intervju till The Local att samhället kommer att bli bättre bara den äldre generationen försvinner.

Mikael Hjerm.

Mikael Hjerm.

Nyligen delade bussbolaget People Travel Group upp resenärer som skulle till samma destination i två olika bussar, en för människor med förköpta biljetter och en för övriga resenärer. Då många av de övriga resenärerna uppges ha varit främlingar blev det ett ramaskri i media över påstådd etnisk segregation. I samband med detta har sociologiprofessorn Mikael Hjerm uttalat sig till tidningen The Local.

Som ”expert på mångkulturalism” anser Hjerm att händelsen inte speglar Sverige utan att ”diskriminering finns överallt” och att ”mätningar visar att trenden förbättras” i Sverige. Hjerm hävdar även att ”den stora majoriteten” inte accepterar det som Hjerm kallar för fördomar och att denna majoritet ”håller med om att det är ett problem”.

I slutet av intervjun visar mångkulturförespråkaren sin mer cyniska sida där han förklarar att det bästa är om de som inte delar Hjerms positiva syn på mångkultur och massinvandring försvinner. Om de äldre svenskarma säger Hjerm följande:

”Den mest fördomsfulla gruppen är de äldre, som växte upp i en annan tid. För att uttrycka sig frankt, när de försvinner kommer saker och ting bli bättre.”

Relaterat:
Expert: ’Apartheid bus’ no reflection of Sweden
Mikael Hjerms kontaktsida på Sociologiska institutionen vid Umeås universitet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments