Mångkulturell klass drabbat av antisvenskt förbud mot flaggor och nationalsång

SYNTAX ERROR. Rektorn på Sunnerbygymnasiet i Ljungby förbjöd elever att vifta med flaggor och spela nationalsången under utspringet. Nu hindrar förbudet en mångkulturell klass från att använda sig av flaggor och Zlatans version av nationalsången.

Förbudet mot svenska flaggor och nationalsång infördes förra året och var riktat mot svenska skolelever som hade ”missbrukat” bärandet av flaggan. Enligt skolans rektor, Jimmie Nilsson, fanns svenska skolelever, som han betonar var ”främlingsfientliga”, som ville bära den svenska flaggan.

— Ja, vi har erfarenhet av att man till exempel velat ha en flagga från ett speciellt land och då vill plötsligt någon annan elev, som kanske i detta fall hade främlingsfientliga åsikter, gå ut med den svenska flaggan runt sig och det tycker inte vi är lämpligt, säger Jimmie Nilsson om beslutet att ta bort flaggor och nationalsång till Sveriges Radio.

Även om förbudet funnits i ett år är det först idag som massmedia skriver om det. Nu har nämligen en skolklass som ville uppmärksamma att den är mångkulturell också drabbats av förbudet. Klassen ville vifta med flaggor från olika länder och spela Zlatans version av nationalsången för att markera att klassen är mångkulturell.

Men Jimmie Nilsson har sagt nej till Zlatans version av nationalsången då han befarar att det kommer resultera i protester och bli ”en diskussion om någonting annat”. Återigen beskriver han svenska skolelever som vill markera sin egna tillhörighet som ”främlingsfientliga”:

— Jag kan se en bild framför mig av att ett gäng elever med främlingsfientliga åsikter som också går ut med svenska nationalsången och gör det på ett visst sätt, och det tror jag absolut att låten i sig kan bidra till.

Källa:
Rektorn stoppade flaggor och Zlatans nationalsång

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments