Mängden invandrare i Helsingfors kan fördubblas på 20 år

FINLAND. En ny rapport som släpptes förra månaden visar att fler invandrare än man tidigare trott kan komma att bosätta sig i Helsingfors.

Finland2

Finlands huvudstad har i dagsläget 130 000 invånare vars modersmål inte är finska. Men enligt den nya rapporten kommer denna siffra mer än fördubblas på 20 år.

Enligt forskarna bakom rapporten kan det om 20 år bo hela 300 000 personer med invandrarbakgrund i Helsingfors, vilket skulle innebära att majoriteten av stadens invånare då skulle vara invandrare om den totala befolkningsmängden ligger kvar på samma nivå som idag. Detta trots att tidigare rapporter förutspått en mycket lägre invandring.

I dagsläget påstås det att invandrare utgör runt 4,8 procent av befolkningen i Finland. Andelen invandrare är också högst i huvudstaden, där 11,8 procent är invandrare och de flesta av dem kommer från mellanöstern och Afrika.

Nordfront har tidigare skrivit om hur norrmän, om inget görs, kommer bli en minoritet i Oslo redan år 2027 samt att redan nu utgör invandrarelever 40 procent av eleverna på skolorna i Oslo.

Källa:
Helsinki immigrant population could double in 20 years

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments