Många tyskar vill kasta ut amerikanska soldater ur landet

NATIONALISM. Många av de tillfrågade i en ny YouGovundersökning vill befria Tyskland från den amerikanska militärens starka närvaro i landet.

42 procent av av de tillfrågade tyska medborgarna i YouGovs nyligen genomförda opinionsundersökning vill kasta ut de cirka 30 000 amerikanska soldater som finns i Tyskland. 21 procent uttryckte ingen åsikt i frågan, medan 37 procent vill att de ska stanna i landet.

Undersökningen beställdes av den tyska pressbyrån DPA och genomfördes flera dagar innan USA:s president anlände till Bryssel i förra veckan för ett Nato-toppmöte.

Utöver detta visade undersökningen att ungefär 75 procent av tyskarna är motståndare till Donald Trumps krav på att varje Nato-land ska öka sina försvarsutgifter till minst två procent av den inhemska bruttoprodukten (GDP). Tyskland är ett bland många andra Natoländer som inte spenderar så mycket pengar på den militära sektorn.

Samtidigt som det tyska folket har uttryck sin vilja i denna riktning, gör regeringar i andra länder tvärt om. Polen, till exempel, har erbjudit att betala 2 miljarder dollar för att USA ska uppföra en permanent militärbas inom Polens gränser som en del i en bredare strategi att motverka rysk aggression, skriver Ben Wolfgang för Washington Times, som dock är en tidning med tvivelaktig status med starka neokonservativa åsikter, ägd av den religiösa Moon-rörelsen. Wolfgang skriver också att Litauen också vill ha mer amerikansk militär närvaro.

Under Natomötet tog Trump sikte på Tyskland och sade att landet är en fripassagerare som drar nytta av USA:s militär utan att betala sin del av kostnaderna.

Undersökningen understryker också att det finns en växande klyfta mellan USA och Tyskland, liksom mellan USA och andra Natoländer.

— De måste omedelbart öka inbetalningarna. Tyskland är ett så rikt land. De talar om att de tänker öka finansieringen lite grand till år 2030. Men de skulle kunna öka utgifterna omedelbart, imorgon, utan några problem. Jag tycker inte att det är rätt mot USA. Så vi måste göra något åt saken för vi tänker inte tolerera det. Det kan vi inte. Och det är fel, sade Trump.

Källa:
Plurality of Germans want U.S. troops out of their country: Poll

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KlausRamón MercaderDen-KristneValhallaKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Så mycket som Tyskland betalar till Claims Conference och andra judiska organisationer som kompensation för något som aldrig har hänt så måste Shabbozgoyen Trump inse pengarna inte räcker till allt han pekar på. Jag tror att Trump börjar känna repet runt halsen nu när allt fler länder, som tex Ryssland, Kina, Indien och Iran dumpar dollarn som betalningsmedel. Det kan mycket väl bli så att Sverige och USA blir u-länder samtidigt år 2050, enligt en färsk ekonomisk studie. Trump har dessutom lyckats köra den amerikanska atomindustrin i botten genom sina satsningar på gas solceller och lågvärdig skifferolja. Alla USAs 99… Läs mer »

Valhalla
Medlem

Ut med de tyska ockupanterna!

Den-Kristne
Medlem

NEJ, UT!

Ramón Mercader
Medlem

Stalin hade 1952 ett förslag på återförening mellan Väst och Östtyskland beredd att acceptera tysk återupprustning med krav på att Tyskland skulle bli neutralt och ej vara med i någon militärallians och utländska trupper lämna Tyskland inom ett år. Förslaget godtogs ej av västmakterna.

Klaus
Medlem

Michail Gorbatjov skrev i sina memoarer ”att han tror att Stalin var beredd att betala sin pris för ett neutralt Tyskland. Men efter BRD blev NATO-medlem (1955) var varje diskussion om föreningen bara propaganda.” Adenauer var USAs marionette. Västalierade var emot föreningen. I 2 världskrig (eller 1 världskrig i 2 akter) gick det om att hacka sönder Tyskland (Germania). Drivande kraft var Rothschilds United Kingdom och Commonwealth. Efter ”murens fall” var särskilt Mergret Thatcher mot föreningen av BRD och DDR. USA hade möjligtvis redan då sett chancen att utvidgar intressesfären österut. Tänk: officiellt är Rothschilds britter och amerikaner tyskarnas vänner.… Läs mer »

Klaus
Medlem