Månadsmöte i Näste 2 – expansion och nya kampgrupper

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Söndagen den 2 juli sammankallades aktivister och partimedlemmar i Näste 2 till månadsmöte för att mottaga och delge väsentlig information.

Nästeschefen Jimmy Andersson under aktiviteten i Borås

Månadens möte skulle denna gång hållas i närheten av Borås då det även denna dag hölls en offentlig flygbladsutdelning i Borås stad. Först på plats vid mötet var givetvis aktivisterna, men strax därefter fylkades lokalen även av resterande partimedlemmar.

Direkt vid kamraternas ankomst blev de bjudna på spaghetti och köttfärssås som några kamrater förberett. Det passade aktivisterna väl då många var hungriga efter dagens lyckade aktivitet.

När magarna var mätta och kamraterna belåtna bjöd nästeschefen in olika grupper till kortare möten för att förbereda det större allomfattande månadsmötet för nästet. Under tiden kunde övriga diskutera dagens aktivitet eller fylla på sina bokhyllor därhemma med både fack- och skönlitteratur ifrån Nordfronts förlag. Många valde just det sistnämnda då många böcker ur utbudet gick åt.

Efter att de kortare förberedande mötena var avslutade utropade nästeschef Jimmy Andersson månadsmötet som härmed öppnat. Inledningsvis avrapporterade samtliga gruppchefer sina respektive gruppers aktiviteter den gångna månaden. Därefter informerades kamraterna om den kommande månaden, och annan information som kamraterna kunde ha av nytta.

Den största och mest glädjande nyheten som förmedlades var att nästet växt och ökat mycket i medlemsantal den senaste tiden. Med anledningen av denna goda nyhet meddelades det att inte en, utan två nya kampgrupper inrättats! De nya kampgrupperna fick således beteckningarna 206 och 207.

Expansionen hade skett allestädes i nästet, men i just 206 och 207:s geografiska hemvist har expansionen utmärkt sig. Det geografiska område kampgrupp 206 skall förfoga över är Kungälv och 207 över Vänersborg och Trollhättan. De nya gruppcheferna för de nyinrätta kampgrupperna presenterades också. Efter mötet hjälptes alla åt med städningen i lokalen för att sedan nöjda åka hemåt med den goda nyheten i åtanke.

Nordfronts journalist på plats passade även på att ställa några frågor till nästeschef Jimmy Andersson angående expansionen i nästet.

Vad är anledningen till att två nya kampgrupper inrättats?

— Vi är i ett läge då Näste 2 växer och expanderar, och därmed i stort behov av att skapa fler kampgrupper så att vi kan fördela ut folk till sina geografiska områden. Så att vi blir mer effektiva!

Är det något specifikt område som expanderat mer än andra?

— Vi expanderar överallt och kommer inom kort behöva bilda fler kampgrupper.

Vad tror du om de nytillträdda gruppcheferna?

— Det kommer att fungera väldigt bra. De är noga utplockade för att de visat sig lämpliga för posten och har mitt förtroende. Båda gruppchefer har visat stor vilja att arbeta för vår sak under en lång tid, då får man också förtroende.

Denna fråga har du förvisso redan besvarat, men hur ser framtiden ut i Näste 2 – kommer vi att få se fler kampgrupper?

— Absolut! Inom kort!

Vi tackar för intervjun och önskar lycka till med ert fortsatta kamparbete inom Näste 2!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om