Man rånade butik med hjälp av vit skuld

ABSURDISTAN. En afroamerikansk man i USA är efterlyst av polisen efter att han rånat flera butiker genom att anklaga butiksanställda för rasism.

Polisen i Los Angeles (LAPD) ber allmänheten om hjälp med att identifiera en man som använt vitt skuldbeläggande för att kunna stjäla mobiltelefoner.

Enligt polisen gick mannen in i Boost Mobile Store i Vanowen Street under tisdagsförmiddagen där han frågade en butiksanställd om att visa den nya Iphone-modellen. När den anställda vägrade att hämta ut den nya modellen och istället hänivsade honom till de fastkopplade displaytelefonerna anklagade mannen, som är afroamerikan, den anställde för att vara rasist.

I rädsla för att bli stämplad som rasist visade den kvinnliga anställda telefonen för den misstänkta. När telefonen var inom räckvidd tog mannen telefonen och sprang från platsen”, står det i ett officiellt uttalande från LAPD.

Mindre än tre timmar senare gjorde lyckades den misstänkte mannen genomföra ett liknande spektakel i Oxnard County där han kom undan med Apple och Samsung Galaxy S8-telefoner.

Se klipp från händelsen nedanför:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments