”Man, kvinna och X” – New York inför ett tredje ”kön”

NEW YORK. Om du är över 18 år kan du nu välja att vara ”X” istället för man eller kvinna. Samma sak kan du välja för ditt nyfödda barn när den amerikanska metropolen New York City nu introducerar ett tredje juridiskt kön.

Efter årsskiftet behöver man i den amerikanska staden New York inte längre identifieras som man eller kvinna, åtminstone inte rent juridiskt. Det nya juridiska könet ”X” har nämligen införts som ett alternativ vid sidan av ”F” [female/kvinna] och ”M” [male/man].

Alla personer över 18 år kan nu fylla i en blankett där man registrerar sig som ”X” och intygar att ändringen ”speglar ens sanna könsidentitet”.

Föräldrar kommer dessutom att kunna ange ”X” som kön för sina barn.

Ändringen har genomförts av New York City och inte delstaten New York, varför exempelvis inte könsangivelsen på körkort kommer att påverkas.

Källa:
Tredje juridiskt kön infört i New York

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LingonetBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Rädda barnen undan genusgalenskapare som Mr? X och Mrs? X till föräldrar. De som väljer X för sin avkomma har en allvarlig psykisk störning, som riskerar att skada barn allvarligt.

Lingonet
Medlem

Enligt renegade tribune och national vanguard är NY den mest judiska staden i nordamerika, så man blir inte förvånad.