Man knivhuggen till döds i Göteborg

BROTT. En man knivskars svårt i halsen på en parkering i centrala Göteborg under natten mot lördag. Polisen utreder händelsen som mord.

Avenyn i Göteborg. Foto: Sina Farhat/CC BY-NC-SA 2.0

Händelsen ägde rum strax innan halv fyra på fredagsnatten på en parkeringsplats i centrala Göteborg. Polisen fick larm om ett stort slagsmål utanför en festlokal.

På plats fann polisen en svårt skadad man blödande på marken. Han ska ha blivit knivhuggen i halsen och hans liv gick inte att rädda. Den avlidne mannen var i 20-årsåldern.

— Man anträffar en svårt skadad person på platsen, han fördes till sjukhus, men sedan konstaterar man att han är avliden. Våld har förekommit med någon form av tillhygge, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen region väst.

En annan man i 20-årsåldern som befunnit sig på platsen pekades ut som gärningsman och greps av polis. Även en kniv hittades på platsen och togs i beslag.

Efter inledande förhör under morgonen anhölls mannen.

— Den gripne är numera anhållen misstänkt för mord alternativt dråp, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Våldet i Göteborg har eskalerat de senaste åren. Enligt Göteborgs-Posten finns omkring 900 gängkriminella i staden och personrånen har ökat lavinartat.

Källa:
Man knivskuren till döds – utreds som mord

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är snart lika kriminellt som i de mångkulturella länderna i Nord- och Sydamerika, särskilt Brasilien och Mexiko.