Man döms för sexuellt ofredande av pojke i bastu

BROTT. En 35-årig man från Norrbotten har dömts för sexuellt ofredande då han enligt domen berört en nioårig pojke på underlivet.

En 35 år gammal man från Norrbotten har nu dömts för sexuellt ofredande då han i september förra året ska ha berört en nioårig pojke på underlivet i en bastu på ett badhus. Detta ska ha skett strax före mannens egna son kom in och satte sig i bastun.

Mannen själv nekar till brottet och menar att det hela inte hänt. Tingsrätten väljer dock att tro pojkarnas respektive vittnesmål, som var samstämmiga.

Straffet blir 75 timmars samhällstjänst och 7 000 kronor i skadestånd till pojken, samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden. Straffvärdet på gärningen bedömdes egentligen vara 2 månaders fängelse, men på grund av att mannen är tidigare ostraffad och lever under ordnade förhållanden blev det villkorlig dom förenat med samhällstjänst.

Källa:
Ung pojke blev sexuellt ofredad på badhus

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PatrikOlleRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Pojkarnas vittnesmål var samstämmiga och det räckte tydligen. Tur att de befann sig där tillsammans. Vad hade hänt om pojken var ensam med denna pedofil?
Var gör föräldrarna? Vet vad jag skulle göra!

Olle
Medlem

Fy fan… denna pojke är utan tvekan skärrad för livet, och det här jävla avskummet ska betala med en stunds samhällstjänst och knappa åtta tusenlappar?!

Patrik
Medlem

Personligen anser jag att ofretts familj ska få både bestämma och utföra straffet