Man döms för att ha kallat homosexuelle Jonas Gardell för ”bögjävel”

INRIKES. En man i 60-årsåldern har dömts för hets mot folkgrupp efter ett inlägg på Facebook där han kallade homosexuelle Jonas Gardell för ”bögjävel”.

Det var i slutet av januari i år som en man i 60-årsåldern i Dalarna skrev ett inlägg i Facebookgruppen ”Politikfakta” där han ska ha kallat ”komikern” Jonas Gardell för ”bögjävel”. Inlägget löd:

Bögjävälll!!!! Hälften är bögar som kommer!!!!

Under rättegången hänvisade den åtalade mannen till att det råder yttrandefrihet i Sverige. Han hänvisade även till artikel 10 i Europakonventionen som bland annat säger:

Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser.

Vidare sa mannen:

— Dessutom har Jonas Gardell själv skrivit att man får kalla honom för bögjävel.

Falu tingsrätt ansåg dock att kommentaren var ”nedsättande och riktad mot invandrare och homosexuella män i allmänhet och deras sexuella läggning” och dömde därmed mannen till 50 dagars dagsböter för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Källa:
Kallade Jonas Gardell för ”bögjävel” – döms till böter

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Peter H. NorrlandFredrikaKarlSigfridAndreas Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Jonas Gardell har sagt ”den där jävla dvärgen” om dvärgen i Fångarna på fortet i sina föreställningar, och gjort sig lustig över dennes sätt att röra sig. Hela publiken skrattade åt detta.

Grottbjörnen
Medlem

finns inga värre mobbare än bögar, de tycker att de har rätt att göra narr av andra eftersom de är så ”utsatta” själva

Senaste
Medlem

Precis som alla av juden utsedda ”förtryckta” grupper ägnar de sig mer än gärna åt det de påstår sig bli utsatta för.

_DH_
Medlem
_DH_

Sverige är dessvärre styrt av judar och sodomiter. För att återge det citat som tillskrivs Voltaire: ”För att ta reda på vem som styr dig, fråga dig vem du inte får kritisera”.

Karl-Путин A
Medlem

Bögar är ju bland det finaste som finns i det kulturmarxistiska Sverige – hur kan man bli dömd för att kalla någon för detta vackra epitet?

Holger
Medlem

(1) Det så kallade rättsväsendet i Sverige är totalt korrumperat. Förbrytarstaten Sverige lider, tror jag, mot slut. De som har varit delaktiga i förbrytarregimen kommer att få sina straff.

(2) Jonas Gardell har aldrig varit rolig. Att spralla runt som en fåne är inte komedi.

Andreas
Medlem

Blir man åtalad om man kallar honom bögjävel på VK måntro?

Sigfrid
Medlem

I Sverige tål pk-samhället inte att höra sanningen.

Karl
Medlem

Bögjävälll

Fredrika
Medlem

Detta betyder väl att Dalmannen döms för att ha kallat Gardell för j*vel? Gardell har offentligt sagt att för honom betyder ordet bög ”stolt”.

Om domen inte gäller ledet j*vel i bögj*vel, bör Gardell snarare omfamna den söta Dalmannen och anmäla tingsrätten för att ha kränkt honom i och med att de tar ifrån honom hans identitet som stolt bög som något positivt, och med tolkningsföreträde klassar det som ett tillmäle.

Det kanske iof är rätt att straffas för att kalla någon för j*vel. Förr i tiden ansågs tillmälet ”Bockfot!” vara ett av de grövsta, och kunde leda till påföljd.

#StoppaHomoLobbyn

Karl-Путин A
Medlem

Idag är jävel ett positivt epitet, lika ofta som negativt. Dalmannen blev alltså dömd för att ha kallat bögen för ett epitet sammansatt av två positiva epitet.

Peter H. Norrland
Medlem

Det framgår inte om Jonas själv anmälde ickebrottet eller om det var den som vanligt lika sinnessjuka (((Judedikfronten))) eller de debilas förening ”Dala-clowner mot allt sunt förnuft” som gjorde det!?

Inte undra på att svensk polis inte har tid att utreda RIKTIGA brott när sånt här skit ska ta upp både polis och domstols dyrbara tid!