Man avliden efter explosion vid tunnelbanestation i invandrartät Stockholmsförort

STOCKHOLM. En man har avlidit sedan han i förmiddags plockade upp ett föremål som exploderade utanför tunnelbanestationen i den invandrartäta Stockholmsförorten Vårby gård. Spekulationer går om att föremålet ska ha varit en handgranat eller någon slags mina.

En man i 60-årsåldern har avlidit på sjukhus sedan han skadats i en explosion utanför tunnelbanestationen i invandrartäta Vårby gård söder om Stockholm. Mannen och hans sällskap, en kvinna i 45-årsåldern som även hon skadades lindrigt av explosionen, ska ha plockat upp något sorts föremål som låg på marken.

Polis och ambulans larmades vid 11-tiden och spärrade av tunnelbanestationen så att bombtekniker kunde undersöka platsen. Det har spekulerats om att föremålet var en handgranat.

— Det går inte att utesluta. Men det kan lika gärna vara en så kallad claymoremina, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen och fortsätter:

— Antingen kan någon i kriminella kretsar ha tappat den, eller så är placeringen medveten. Det är lika illa oavsett vilket.

Polisen har inga misstankar om att dådet var riktat mot mannen och kvinnan som blev offer, men händelsen rubriceras som mord och allmänfarlig ödeläggelse.

Källor:
Man död i explosion vid t-banestation
Mina kan ha orsakat den dödliga explosionen 

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlDennis Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Daniel
Medlem

Sverige har aldrig varit tryggare…

Karl
Medlem

Sverige befinner sig under ockupation.